Ajax verwacht transferexplosie

Foto: Ajax verwacht transferexplosie

Het is momenteel behoorlijk rustig bij Ajax op de transfermarkt, maar directeur voetbalzaken Marc Overmars verwacht dat daar binnenkort verandering in komt. Het is algemeen bekend dat spelers als David Neres en Nicolás Tagliafico in principe wel mogen vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA.

In gesprek met Voetbal International spreekt Overmars uit: “Het zal eind augustus wel losbarsten. Je ziet wel bijvoorbeeld de verwachte transfers bij PSV, zoals Donyell Malen, of mogelijk binnenkort Denzel Dumfries. Maar verder zie je gewoon dat clubs veel selectiever worden.”

De technische man van Ajax voorspelt: “Clubs gaan fatsoenlijk en langer nadenken: waar gaan we voor? Ik zeg altijd: er is teveel geld in het voetbal geweest. Vooral in de Engelse markt, waardoor er maar allerlei spelers werden aangetrokken. Dat het nu anders gaat is niet verkeerd, ook in het leven niet. Door een crisis ga je dingen toch anders afwegen. Iedereen merkt het, mensen gaan keuzes maken. Dat is ook bij clubs zo. En dat heeft natuurlijk ook voor ons gevolgen.”

Over Neres zegt Overmars: “Ik weet dat hij graag die stap wil maken. Maar ja, die categorie clubs, dat blijft afwachten. Hij kon tweeënhalf jaar geleden naar China, voor meer dan veertig miljoen euro, maar daar heb ik totaal geen spijt van. Dat heeft ons namelijk ook dat prachtjaar gebracht. Hij maakte de beslissende goal tegen PSV, maakte tegen Real Madrid en Juventus belangrijke goals. Dat was niet gebeurd als we hem in december hadden verkocht. Als het nu x bedrag minder wordt, dan zij dat zo. Wij gaan altijd voor het sportieve verhaal.”

Verwacht jij een explosie?

  • Ik wel
  • Ik niet
1716+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie