TRANSFERUURTJE: Barça-speler naar Eredivisie, City betaalt gigabedrag

Foto: TRANSFERUURTJE: Barça-speler naar Eredivisie, City betaalt gigabedrag

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het is opruiming bij FC Barcelona en volgens de Spaanse media heeft Álex Collado inmiddels toestemming gekregen van zijn werkgever om het trainingskamp te verlaten om een transfer te regelen. En misschien ligt zijn toekomst wel in de Eredivisie. Daar wordt namelijk over gespeculeerd in Spanje: Ajax, PSV én AZ worden genoemd als mogelijke bestemmingen. Vooral de Johan Cruijff ArenA zou geen onlogische bestemming zijn, want Collado (22 jaar oud overigens) is een vleugelspits en het is algemeen bekend dat oefenmeester Erik ten Hag nog een buitenspeler aan zijn selectie toe wil voegen.

De transfer van André Onana van Ajax naar Olympique Lyon wordt hoogstwaarschijnlijk snel afgerond, maar wie denkt dat de Amsterdammers misschien wat meer overhouden dan gedacht aan hun keeper heeft het mis. Journalist Pedro Almeida onthult namelijk op Twitter: “Olympique Lyon komt dichter- en dichterbij een deal waarbij Onana voor 6 miljoen euro overkomt van Ajax.” Dat is slechts een fractie van de marktwaarde van de Kameroener, die geschat wordt op liefst 30 miljoen euro.

Feyenoord heeft bij sc Heerenveen een balletje opgegooid wat betreft een overstap van Joey Veerman naar De Kuip en de technisch begaafde middenvelder ziet dit wel zitten, zo vertelt hij aan ESPN. De spelmaker zegt namelijk: “Het zou voor mij een goede stap zijn, dat denk ik zeker. Feyenoord heeft bij Heerenveen geïnformeerd. Er ligt geen officieel bod bij Heerenveen, maar Feyenoord wil me wel heel graag hebben.” Veerman laat het op zich afkomen: “Er wordt in de kleedkamer wel over gedold. Dan zegt iemand: jij gaat helemaal nergens naartoe. Op het veld heb ik daar geen last van, maar in mijn omgeving zijn de mensen er wel heel erg mee bezig. Als ik naar Rotterdam zou gaan, ben ik een tevreden mens.” 

Het is inmiddels wel algemeen bekend dat PSV Luuk de Jong wil overnemen van Sevilla, maar er zit momenteel nog geen schot in de zaak. Onlangs konden we lezen dat de Eindhovenaren 8 miljoen euro zouden willen betalen voor hun doelwit, maar dat klopt niet. Op dit moment is De Jong nog herstellende van de knieblessure die hij bij Oranje op het EK opliep en Rik Elfrink vertelt bij De Oranjezomer: “Tot half augustus is hij eigenlijk nog bezig, daarna gaat hij zijn toekomst bekijken.” PSV lijkt in te zetten op een huurdeal: “Ze willen hem ook wel kopen. Alleen: van de week verschenen er al bedragen van acht miljoen, dat gaat écht niet gebeuren. PSV wil misschien een paar miljoen voor hem betalen, dat vinden ze voor een speler van bijna 31 (De Jong viert op 27 augustus zijn verjaardag, red.) nog verantwoord.”

De transfer van Myron Boadu van AZ naar AS Monaco is rond, zo verzekert de Italiaanse transfergoeroe Fabrizio Romano. De Alkmaarders verdienen 15 miljoen euro met de verkoop van hun jonge goalgetter. Hoogstwaarschijnlijk wordt Boadu vandaag nog medisch gekeurd in het prinsdom en daarom was hij gisteren afwezig bij het oefenduel van AZ met het Spaanse Real Sociedad (1-0 overwinning door een doelpunt van Zakaria Aboukhlal. Technisch directeur Max Huiberts vertelde rond die wedstrijd aan ESPN: “Zoals de afgelopen weken meerdere keren gesuggereerd is, is er interesse van AS Monaco. Die interesse is concreet. We zijn alleen nog niet tot een akkoord gekomen. De kans dat hij vertrekt is wel aanwezig. Hij krijgt de ruimte om met Monaco te zitten en te kijken of hij er voor zichzelf uit kan komen.”

Buitenland:

Manchester City gaat vermoedelijk nog twee megatransfers afronden deze zomer. Allereerst moet Jack Grealish van Aston Villa naar het Etihad Stadium komen, maar naar verluidt rekent oefenmeester Josep Guardiola ook nog op de komst van Harry Kane (Tottenham Hotspur). De Spurs hanteren echter een vraagprijs voor hun spits (187 miljoen euro) waar de Citizens niet aan willen voldoen. City weet ook wel dat het diep in de buidel zal moeten tasten voor Kane, maar 187 miljoen euro is de grootmacht nét wat te gortig. 

Volgens The Telegraph gaat de international van het Engelse nationale team binnenkort met voorzitter Daniel Levy van de Spurs om de tafel om er een transfer doorheen te drukken. Kane wil om de knikkers spelen en heeft het idee dat dat gewoonweg niet kan in Londen. Het bovengenoemde medium weet dat City al een bod van 117 miljoen euro heeft uitgebracht voor de diensten van de bovengenoemde Grealish, die op toestemming van Villa wacht alvorens de deal afgerond kan worden.

Gaat City de Champions League winnen met Grealish en Kane?

  • Ja
  • Nee
289+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
25+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
16+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
11+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
40+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
34+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
16+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
68+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
303+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
88+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
43+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
107+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
379+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
37+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
284+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
757+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
306+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
768+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
23:46
77+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
23:23
94+
Oud-middenvelder Richard Knopper traint tegenwoordig profs in eigen academie
22:58
129+
Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie