TRANSFERUURTJE: Ajax-recordtransfer, Feyenoord-shock

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-recordtransfer, Feyenoord-shock

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Een van de spelers van Ajax die momenteel het beste in de markt liggen, is toch wel Ryan Gravenberch. De piepjonge middenvelder wil echter nog één jaartje knallen in de Johan Cruijff ArenA, om daarna voor veel geld naar de Europese top te transfereren. En dan dus wel voor een megabedrag. Aan De Telegraaf vertelt de Ajacied namelijk: “Ik speel sinds mijn achtste bij Ajax en ik ben de club dankbaar voor wat die voor mij heeft gedaan. Ajax heeft me gevormd tot wie ik nu ben en het zou mooi zijn als ik iets kan terugdoen. Een hoge transfersom is goed voor de club, maar indirect ook voor mezelf.” Gravenberch legt uit: “Als een club veel geld voor je betaalt, kom je toch als een grotere meneer binnen. Ik heb een verbintenis tot de zomer van 2023 en op dit moment zijn we niet in gesprek over contractverlenging. Na dit seizoen zou het een mooi moment kunnen zijn om verder te kijken. Maar daar ben ik echt totaal niet mee bezig, omdat Ajax mijn volle focus verdient.”

Volgens het Spaanse dagblad AS ligt de toekomst van Ajax-keeper André Onana bij het Olympique Lyon van oefenmeester Peter Bosz. De Amsterdammers en de Fransen zouden elkaar gisteren namelijk genaderd zijn in de transferonderhandelingen. Aanvankelijk wilde directeur voetbalzaken Marc Overmars 10 miljoen euro hebben voor de Kat uit Kameroen, waar de voormalige werkgever van Memphis Depay niet eens de helft wilde betalen. Volgens de bovengenoemde krant heeft nu vooral Ajax water bij de wijn gedaan, zodat de betrokken partijen optimistisch zijn over een bevredigende uitkomst. Een akkoord zou in ieder geval dichtbij zijn.Directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax doet het in de regel hartstikke goed op de transfermarkt, maar Lisandro Magallán kunnen we toch wel een grote miskoop noemen. De verdediger mag dan ook vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA. In het afgelopen seizoen kwam de Argentijn op huurbasis uit voor het Italiaanse Crotone… “Maar hij is weer onderdeel van de selectie”, vertelt oefenmeester Erik ten Hag aan Voetbal International. Toch verwacht de coach dat zijn speler vóór 1 september een nieuwe werkgever vindt. Hij zegt: “Het is zo dat we heel veel opties op zijn plek in het centrum van de verdediging hebben. Wat dat betreft is het lastig om daaraan voorbij te gaan als je ziet hoe Jurriën Timber, Perr Schuurs en Lisandro Martínez zich daar ontwikkelen. We hebben ook nog Daley Blind en Devyne Rensch, die van origine centrale verdediger is. Het is niet gemakkelijk voor Lisandro, maar hij werkt fantastisch en hij speelt ook gewoon echt goed.”

Volgens journalist Marcel van der Kraan van De Telegraaf is er binnen Feyenoord wat verbouwereerd gereageerd op de contractonderhandelingen met Lutsharel Geertruida. Die liepen stuk door de ‘bizar hoge eisen’ van de jonge verdediger. “Ik heb begrepen dat mensen rondom Geertruida, dat is onder meer de broer van Leroy Fer, zeer hoge eisen hebben gesteld. Echt extreem hoge eisen”, onthult Van der Kraan in de voetbalpodcast van het bovengenoemde dagblad. “Zo hoog dat Feyenoord de hele boel op zijn kop gooien als ze daaraan zouden voldoen. Dat maakt het natuurlijk moeilijk: als club wil je eigen talenten behouden, maar er moet wel een grens zijn. Die grens is al een paar keer opgezocht en daar kunnen ze niet overheen.” De journalist vervolgt: “Niet met iemand als Geertruida, die niet heel lang in de basis bij Feyenoord staat. Die kun je niet waarderen op een manier zoals je de absolute topspelers de afgelopen jaren hebt gewaardeerd. De eisen schijnen echt zo bizar hoog te zijn, dat het echt krankzinnig zou zijn als je daar aan zou voldoen.”

Buitenland:

Lionel Messi is momenteel transfervrij omdat FC Barcelona geen ruimte heeft in zijn salarishuis om de Argentijnse superster een nieuw contract te laten ondertekenen. Eventjes was er hoop dat La Liga een uitzondering zou maken voor de kersverse Copa América-winnaar. Messi is immers een uithangbord voor de gehele Primera División en een vertrek naar een andere competitie zou een behoorlijk groot drama zijn voor de Spaanse competitie. Toch zegt voorzitter Javier Tebas van La Liga géén uitzondering te willen maken voor de sterspeler van Barça. In een interview met El Mundo Deportivo laat hij weten: “Het hangt allemaal af van Barça. Ze kennen de regels en een uitzondering is niet mogelijk. Vanuit Barça hoor ik dat ze goede hoop hebben dat spelers salaris willen inleveren, maar ze hebben me nog niets gevraagd over het aanpassen van regels zodat Messi kan blijven.”

Messi geen uitzondering…

  • Goede zaak
  • Slechte zaak
415+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
21+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
35+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
18+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
33+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
232+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
46+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
84+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
196+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
73+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
697+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
154+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
43+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
330+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
724+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
194+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
317+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
328+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie