‘PSV-aanwinst moet voor basisplaats vrezen’

Foto: ‘PSV-aanwinst moet voor basisplaats vrezen’

PSV heeft met overwinningen op Galatasaray (5-1 en 1-2) indruk gemaakt. Trainer Roger Schmidt heeft zijn basisteam in grote lijnen staan, maar Voetbal International voorziet nog een verandering in de huidige groep.

Het medium bericht: “Als we er over twee wedstrijden toch één dissonant uit moeten pikken, dan is het Phillipp Mwene. De 27-jarige Oostenrijker heeft in de eerste wedstrijden van het seizoen de erfenis van Denzel Dumfries op zich genomen. De Rotterdamse back was zowel defensief als offensief een belangrijk wapen in het elftal van Schmidt, maar hoopt nog altijd op een uitgaande transfer.”

“Jordan Teze hoopte zijn plek over te nemen, maar Schmidt koos in de eerste wedstrijden van het seizoen voor Mwene. De kleine verdediger is dynamisch en legt veel gif in zijn spel, maar oogt nog te vaak onbetrouwbaar. In het thuisduel stapte hij al een paar keer te makkelijk in en dat gebeurde hem in Turkije ook. Het is bovendien geen toeval dat beide doelpunten van Galatasaray over PSV’s rechterkant tot stand komen”, aldus VI.

“De vraag is nu of Schmidt, die zelf inspraak had bij de transfer van Mwene, de Oostenrijker laat staan. Ergens zou het op basis van vorig seizoen niet meer dan terecht zijn om Teze in de volgende twee Champions League-ontmoetingen een eerlijke kans te geven. Ook de jeugdinternational uit Groningen is geen kopie van Dumfries, maar Mwene heeft zijn eerste kansen nog niet gepakt”, zo besluit het medium.

Eens?

  • Ja
  • Nee
518+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie