Slot beschermt Fer: “Deze trainer kiest ervoor”

Foto: Slot beschermt Fer: “Deze trainer kiest ervoor”

Arne Slot is vooral opgelucht na de 3-2 overwinning van Feyenoord op FC Drita, waardoor deelname aan de groepsfase Conference League een haalbaar doel blijft. De trainer nam Leroy Fer na diens fouten in bescherming.

“Ik moet Leroy een beetje in bescherming nemen”, oordeelde Slot voor de camera van ESPN. “Deze trainer kiest ervoor om hem centraal achterin te zetten omdat hij verder niemand tot zijn beschikking heeft op die positie. Hij heeft daar nog nooit gespeeld, tot een week of vijf geleden. Dan maak je misschien sneller een fout. Vorige week vond ik hem erg sterk spelen.”

Slot vond het ‘geen saaie wedstrijd’. “Ik had verwacht dat we iets eenvoudiger door zouden gaan, maar als je ziet van hoe ver we moesten komen… Er zit in ieder geval een goede mentaliteit in het team, want ondanks de achterstand vochten we terug.” Makkelijk ging het zeker niet. “Bijna iedere aanval van hen leidde tot een kans. Vorige week was ik nog blij dat we bijna geen kansen weggaven, dat was nu wel anders.”

Slot was euforisch na de 3-2 van Guus Til, maar verdere feestvreugde liet hij niet toe. “We moeten wel beseffen tegen welke tegenstander we dit bereiken. Maar als we met 1-2 achter staan en we winnen met 3-2, dan snap ik best dat er ontlading is. De spelers hebben het even gevierd met de supporters, die ons enorm hebben geholpen, maar de trainer doet dat niet.”

Krijgt Slot Feyenoord snel aan de praat?

  • Ja
  • Nee
219+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie