‘Chelsea moet nog wachten op eerste topaanwinst’

Foto: ‘Chelsea moet nog wachten op eerste topaanwinst’

Chelsea legde afgelopen seizoen beslag op de eindzege in de Champions League, maar speelde in de het Engelse titeldebat amper een rol van betekenis. Daar moet in de komende jaargang verandering in komen. The Blues mikken dan ook op een aantal gerichte topaanwinsten. 

Een nieuwe spits staat bovenaan het verlanglijstje, maar coach Thomas Tuchel zou ook nog een centrale verdediger verlangen. En de Duitser lijkt zijn zin te krijgen. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano staan de Londenaren namelijk dicht bij de komst van Jules Koundé. Chelsea zou zelfs al een persoonlijk akkoord hebben met de 22-jarige Fransman. En ook met zijn club Sevilla FC lijkt een doorbraak in de maak. Zo zouden de Spanjaarden de nodige miljoenen ontvangen, daarnaast maakt Kurt Zouma wellicht de omgekeerde beweging. 

Het is niet bekend wel bedrag Chelsea op tafel zou leggen, maar het gaat ongetwijfeld over een pak miljoenen. En dat zou wel eens slecht nieuws kunnen betekenen voor Club Brugge. Sevilla zou immers zijn zinnen hebben gezet op Clinton Mata, in wie de Andalusiërs een ideale aanwinst zien als rechtsback. Volgens Sport/Voetbalmagazine moest Sevilla echter eerst zelf geld ophalen op de transfermarkt, alvorens het een bod kan doen. Wanneer de verkoop van Koundé rond is, zou dat bod dus wel eens snel kunnen volgen. 

UPDATE 29/07 

Het lijkt erop dat Club nog niet meteen moet vrezen dat Sevilla zal komen aankloppen voor Mata. De transfer van Koundé naar Chelsea is immers nog lang niet rond. Volgens Goal voldoen de Engelsen immers nog lang niet aan de vraagprijs van Sevilla, dat maar liefst 80 miljoen euro wil vangen. 

Chelsea probeert die prijs te drukken door Kurt Zouma in de deal op te nemen, maar dan willen de Andalusiërs nog altijd 45 miljoen. Dat bedrag biedt Chelsea nog niet, ze zullen hun bod dus nog moeten optrekken als ze de Franse international daadwerkelijk willen strikken.

Moet Chelsea het bod verhogen?

  • Ja
  • Nee
57+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie