‘Oranje-bondscoach Van Gaal haat Brazilianen’

Foto: ‘Oranje-bondscoach Van Gaal haat Brazilianen’

De nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, Louis van Gaal, heeft een hekel aan Brazilianen. Dat denkt voormalig Manchester United-verdediger Rafael da Silva althans te weten.

In 2014 maakte Van Gaal aan Rafael duidelijk dat hij hem niet nodig had. De Nederlandse coach was toen pas net binnen op Old Trafford. “Een uitleg daarover heb ik nooit gekregen. Van Gaal zei alleen maar tegen mij: ‘jij vertrekt’. Hij leek een duidelijk idee te hebben over de spelers die hij graag wilde hebben en de spelers die mochten vertrekken. Daarover kwam echter nooit een duidelijke verklaring, al hoorde ik wel bepaalde dingen van andere mensen. Voordat Van Gaal naar Manchester United kwam vertelde iedereen mij al dat hij een hekel heeft aan Brazilianen”, foetert Rafael in gesprek met The Athletic.

“Ik weet niet of dat klopt of niet, maar ik weet dat die verhalen begonnen toen hij bij Barcelona samenwerkte met Rivaldo. Hij zette toen Rivaldo op de bank en Rivaldo was gelijk klaar met Van Gaal. Hij sprak slecht over hem en probeerde voor het ontslag van Van Gaal te zorgen. Daar is blijkbaar zijn afkeer voor Braziliaanse spelers ontstaan. ‘Die Brazilianen vinden het heerlijk om trainers weg te jagen’, zoiets was het.”

Uiteindelijk belandde Rafael via AC Milan in de Franse Ligue 1. Van Gaal heeft zelf ook gereageerd op de beschuldigingen: “Het is niet voor te stellen dat een mens of een trainer op zo’n manier over een heel volk denkt als hij slechts vraagtekens zet bij de professionaliteit van een Braziliaanse speler. Het was gewoon zo dat Da Silva de concurrentiestrijd had verloren van Antonio Valencia. Dat is het hele verhaal, Antonio werd door mij omgeturnd van een vleugelaanvaller naar een rechtsback. En na mijn ontslag speelde Valencia onder José Mourinho ook op die positie. Zo slecht was mijn keuze dus niet, of wel?”

Geloof jij dat Van Gaal Brazilianen haat?

  • Ja, dat geloof ik wel
  • Nee, dat geloof ik niet
321+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie