“Dáárom betaalde Ajax een half miljoen meer voor Berghuis”

Foto: “Dáárom betaalde Ajax een half miljoen meer voor Berghuis”

De technische man bij Ajax, Marc Overmars, is in zijn nopjes met de veelbesproken transfer van Steven Berghuis. De ex-Feyenoorder wordt vooral geroemd om zijn mentaliteit.

Overmars sprak met het Algemeen Dagblad uitgebreid over de Oranje-international. “Hij is heel prestatiegericht is”, begint de directeur. “Elke dag bekijkt hij de data. Wat heb ik gedaan vandaag? Hij wil en moet dan bij de top 3 zitten. En die topsportmentaliteit, die we bij Dusan Tadic bijvoorbeeld ook zien, heeft hij ook. Alleen dat beeld hebben veel mensen niet van hem. Ik vind hem daarin heel volwassen. Rode kaarten? Dat is denk ik ook een stukje frustratie, omdat hij zo graag wil winnen en zichzelf wil laten zien. Wat ik zo knap vind: hij heeft daar gewoon vijf heel goede jaren gehad.”

Berghuis had in De Kuip de inmiddels welbekende afkoopclausule van 4 miljoen euro. Overmars legt uit waarom Ajax toch net iets meer voor de Apeldoorner betaalde. “Dat het snel werd afgerond en hij door de voordeur naar buiten kon, was voor mij belangrijker dan dat we vijf ton meer of minder zouden betalen. De groep ging naar Oostenrijk. Dan moeten we rust hebben. Als juristen met elkaar beginnen, weet je dat je drie weken verder bent voor er een letter op papier staat. Dus toen heb ik gezegd: daar gaan we niet aan beginnen. Daarom hebben we ook iets meer betaald dan op papier stond.”

Overmars heeft dit weer eens uitstekend aangepakt

  • Helemaal mee eens!
  • Mwah, dat valt wel mee..
2863+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie