‘Eriksen keert volgende week terug bij club’

Foto: ‘Eriksen keert volgende week terug bij club’

Christian Eriksen stortte tijdens het duel met Denemarken tegen Finland op het afgelopen EK naar de grond door een hartaanval. Gelukkig liep het relatief goed af en mag de spelmaker al weer denken aan een voorzichtige rentree op sportgebied.

Volgens Sky Sports Italia wachten hem volgende week harttesten bij zijn club Inter Milan. Voetbal International schrijft verder: “Na die onderzoeken wordt er gekeken of een terugkeer in het Italiaanse voetbal realistisch is. Dat is nog maar zeer de vraag, gezien Eriksen een defibrillator liet plaatsen. Met zo’n apparaat is het in de Serie A verboden om wedstrijden te spelen. Het is nog de vraag of Eriksen, als hij de keuring doorstaat, zonder defibrillator gaat spelen.”

Francesco Braconaro, lid van de technische commissie bij de Italiaanse competitie, bevestigde dat laatste reeds: “Christian Eriksen kan niet volledig goedgekeurd worden om in Italië te spelen. Als de speler de defibrillator laat verwijderen en via een specialist bewijst dat hij lichamelijk weer in orde is, kan hij weer voor Inter spelen.”

Maar Inter-trainer Simone Inzaghi is hoopvoller gestemd: “Vanaf het moment dat ik ben aangesteld, rekende ik op hem. Christian krijgt nu uitgebreid de tijd om terug te keren, de club helpt hem waar mogelijk. Hij moet nu vooral zijn rust nemen en wij wachten hier op hem, met open armen.”

Denk jij dat Inter aankomend seizoen ‘gewoon’ bij Inter speelt?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
467+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie