Dortmund zette PSV voor het blok: ‘Take it or leave it’

Foto: Dortmund zette PSV voor het blok: ‘Take it or leave it’

Donyell Malen werd dinsdag dan eindelijk gepresenteerd als speler van Borussia Dortmund. Er gingen lange en vooral pittige onderhandelingen aan vooraf, zo beaamt Sebastian Kehl in gesprek met BILD.

“Een transfer is voor ons geen eenmansshow”, vertelt de technische baas van BVB. “Het is een samenspel tussen verschillende partijen. Ik ben in Monaco geweest met Michael en Aki Watzke. Daar hebben we gesproken met Mino Raiola, Donyell en zijn familie. Het is geen geheim dat ik een belangrijke rol heb bij de transfers en gebruik maak van mijn netwerk.” Tot onenigheid met Raiola, zoals dat in het verleden wel gebeurde met Dortmund, is het volgens Kehl niet gekomen. “Er zijn geen stoelen door de lucht gevlogen, haha. Ik ken de verhalen, maar we hebben goede en eerlijke gesprekken gehad.”

Dortmund verdiende deze zomer al 85 miljoen euro met de verkoop van Jadon Sancho aan Manchester United, maar toch hielden de Duitsers voet bij stuk in de onderhandelingen met PSV. “Zeker met de gevolgen van de coronapandemie in het achterhoofd. De financiële voorwaarden lagen voor ons veel te hoog. Op een gegeven moment moet je een duidelijk grens stellen: Take it or leave it! Uiteindelijk hebben we de transfer op onze voorwaarden weten te realiseren. En de 85 miljoen euro voor Jadon Sancho klinkt altijd heel spannend, maar dat is zeker niet het bedrag wat wij krijgen, vooral omdat we ook schulden moeten aflossen.”

Goede deal?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
598+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie