Schmidt reageert op transfers Rosario en Malen

Foto: Schmidt reageert op transfers Rosario en Malen

Vandaag verkocht PSV Pablo Rosario en Donyell Malen aan respectievelijk OGC Nice en Borussia Dortmund, maar trainer Roger Schmidt wil dat de focus louter bij de return tegen Galatasaray morgenavond blijft liggen.

“We hebben hard gewerkt om tweede te worden in het vorige seizoen en ik ben blij dat ze ons geholpen hebben om hier te kunnen staan. Nu zijn we bezig met nieuwe wedstrijden en nieuwe doelen. Daarvoor is focus nodig en het is onderdeel van voetbal dat er soms spelers weggaan en weer nieuwe spelers komen. Tot het einde van de transferperiode zullen we ons blijven versterken, maar dat gebeurt nu wel op de achtergrond. We moeten ons focussen op de wedstrijden”, aldus Schmidt op de persconferentie in Istanboel vanavond, geciteerd door Voetbal International.

De focus gaat nu dus op Gala-uit. “We moeten gefocust zijn, we hebben een kans om ons te kwalificeren voor de Champions League. Vorig seizoen zijn we als tweede geëindigd. De transferwindow is een onderdeel van de voetballerij. Spelers vertrekken en spelers komen. Ik heb veel waardering voor wat de spelers afgelopen seizoen voor ons hebben gedaan, maar nu moeten wij gefocust zijn op onze wedstrijden.”

Dankzij de 5-1 thuiszege heeft PSV een fantastische uitgangspositie gepakt. “Een voorronde gaat over twee wedstrijden. We hebben het eerste duel goed gespeeld, waren gefocust en de spelers hebben een goed niveau gehaald. We hebben ook ons thuisvoordeel gebruikt in een bijna vol stadion. Natuurlijk, het was een goed resultaat. Maar zoals ik vorige week ook al zei was er geen ruimte om het te vieren”, benadrukt Schmidt tot slot.

PSV gaat morgenavond opnieuw simpel winnen

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
226+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie