TRANSFERUURTJE: Feyenoord-bod, Ajax-deal klapte door Ten Hag

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord-bod, Ajax-deal klapte door Ten Hag

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Bij Feyenoord is men inmiddels zelf ook tot de conclusie gekomen dat er een nieuwe spits naar De Kuip moet komen. Daarom hebben de Rotterdammers volgens de Portugese krant Récord een bod van 4 miljoen euro uitgebracht op Andraz Sporar. Sporting Portugal zou wel wat voelen voor een verkoop van de 27-jarige centrumaanvaller aan de traditionele Eredivisie-topclub en daarom heeft de Portugese topclub zijn speler naar verluidt toestemming gegeven om alvast naar Nederland af te reizen. In het afgelopen weekend schreef het bovengenoemde dagblad al over de belangstelling van Feyenoord voor een samenwerking met Sporar, maar toen maakte men nog melding van een vraagprijs van 7 miljoen euro. Klaarblijkelijk is het bod van de Rotterdammers echter voldoende om in ieder geval aan de onderhandelingstafel plaats te mogen nemen.

Lang leek het erop dat Ajax de strijd om de handtekening van Kamaldeen Sulemana zou winnen, maar ergens kwam er een kink in de kabel. Er stond zelfs al een medische keuring gepland, maar de Ghanees vroeg opeens om ‘bedenktijd’. Nu gaat hij voor het Franse Stade Rennes spelen en bij zijn presentatie vertelde de negentienjarige vleugelspits het een en ander over zijn keuze voor de Ligue 1. Hij zei bijvoorbeeld: “Stade Rennes gunt mij speeltijd, meer dan waar dan ook volgens mij.” Het is een publiek geheim dat Sulemana een basisplek eiste in de onderhandelingen met Ajax. Hadden de Amsterdammers hem ervan verzekerd dat hij áltijd zou spelen, dan had de snelle aanvaller vermoedelijk ‘gewoon’ een meerjarig contract in de Johan Cruijff ArenA ondertekend. Oefenmeester Erik ten Hag is echter van mening dat er in onze hoofdstad geknokt moet worden om de basisplaatsen.

Buitenland:

Bij FC Barcelona is het twee voor twaalf: de Catalanen moeten héél snel wat geld verdienen om Lionel Messi en nieuwelingen Memphis Depay, Sergio Agüero en Eric García in te kunnen schrijven voor het nieuwe Primera División-seizoen. De spelers die de grootmacht wil slijten, zoals Antoine Griezmann, Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé en Samuel Umtiti, liggen niet goed in de markt. En daarom is het volgens de Spaanse roddelmedia mogelijk dat iemand als Frenkie de Jong (of Ansu Fati of Pedri) verkocht moet worden. De Oranje-middenvelder heeft in tegenstelling tot de bovengenoemde spelers wél een aantal vrijers. Een tijdje geleden gooide Bayern München bijvoorbeeld nog een balletje op bij Barcelona: Der Rekordmeister wilde De Jong best inlijven voor een schappelijk miljoenenprijsje.

Manchester City komt binnenkort met een recordtransfer, zo schrijft de krant The Athletic op dinsdagochtend. Jack Grealish zou namelijk definitief besloten hebben dat hij van Aston Villa naar het Etihad Stadium wil vertrekken. Voetbal International bericht: “De transfer van Jack Grealish naar Manchester City is volgens The Athletic in een vergevorderd stadium. Aston Villa hoopte de Engelse spelmaker binnenboord te houden door hem een nieuw lucratief contractvoorstel te doen, maar die poging heeft blijkbaar geen succes gehad.” Het blad vervolgt: “Het betrouwbare Britse medium treedt verder niet in detail over de detail over de transfervoorwaarden, maar neemt al wel de moeite om te duiden welke rol Grealish kan gaan spelen in de ploeg van Pep Guardiola. De verwachting is dat City het eigen transferrecord moet verbreken (76 miljoen euro voor Kevin De Bruyne) om Grealish aan te trekken.”

Zie jij Frenkie bij Barça vertrekken?

  • Ik wel
  • Ik niet
191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:00
2+
Slot waarschuwt Feyenoord: “Dat zegt veel”
19:45
25+
Ajax onthult: “We willen een ervaren manager”
19:34
41+
‘Aanbieding voor Hirving Lozano’
19:22
150+
‘Santiago Giménez neemt transferbesluit’
19:10
148+
‘Ajax heeft groot nieuws voor Brobbey’
19:00
26+
Nieuwe club Geertruida, Taylor naar EK en Eindhoven de BESTE! | Twee Viertje met Aad #79
18:48
77+
Dost absent bij bekerfinale NEC: ‘Hij heeft er niet zoveel zin in’
18:33
71+
Slot deelt blessure-update richting bekerfinale
18:18
104+
‘Club concreet voor Frenkie de Jong, Barça twijfelt’
18:17
131+
Sturing en KNVB reageren op Vitesse-doodsteek
18:00
6+
Oranje sterkhouders terug in selectie Paris Saint-Germain
17:49
120+
Vitesse deelt video na vonnis KNVB: “Het doek is gevallen”
17:39
657+
‘Ontslag Joep Schreuder na bizarre vraag aan Hancko’
17:25
674+
Spaanse media onthullen groot nieuws over Ajax en Xavi
17:11
31+
Lazio-speler kan contract voor 100 euro verlengen
17:00
85+
(N)iets weerhoudt Feyenoord van de Dennenappel
16:59
28+
Feyenoord-boegbeeld tekent voor twee jaar bij
16:47
1173+
Vitesse krijgt 18 punten in mindering, degradatie een feit
16:34
495+
Grote Kroes-climax lijkt stapje dichterbij
16:21
52+
Hancko: “Ik wil zo’n nederlaag niet nog een keer ervaren”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie