“Gernot was het hart van ons team en dat hart is ons ontnomen”

Foto: “Gernot was het hart van ons team en dat hart is ons ontnomen”

Feyenoord verzekerde zich gisteren definitief van de diensten van Gernot Trauner, die overgenomen werd van het Oostenrijkse LASK Linz. Daar gaat men de 29-jarige stopper heel erg missen, zo vertelt trainer Dominik Thalhammer aan Sky Sports.

De oefenmeester zegt namelijk: “Gernot was het hart van ons team en dat hart is ons ontnomen. Hij krijgt de kans om bij een grote club aan de slag te gaan. Dat moet je hem gunnen. Natuurlijk was Gernot een heel belangrijke speler voor de club, maar zijn vertrek betekent dat jonge spelers hun kans gaan krijgen.”

Trauner zelf vertelde gisteren over zijn transfer naar De Kuip: “Het was geen gemakkelijke keuze om LASK Linz te verlaten, maar na mijn eerste kennismaking met de stad Rotterdam en de club Feyenoord werd het me een stuk makkelijker gemaakt. Met mijn ervaring hoop ik iets toe te voegen aan deze getalenteerde selectie. Door mijn kennismaking met de trainer werd ik alleen nog maar enthousiaster, want ik pas denk ik bij de manier van spelen die hij voor ogen heeft.”

Technisch directeur Frank Arnesen reageerde: “Voor die linie waren we nadrukkelijk op zoek naar ervaring. Die hebben we gevonden in de persoon van Gernot, een zeer gelouterde speler die al meer dan tien jaar op het hoogste niveau in Oostenrijk speelt. Hij is defensief ijzersterk en past goed in de spelfilosofie die we bij Feyenoord voor ogen hebben, met agressief druk zetten en in de opbouw snel naar voren schakelen. Een goede match dus.”

Verwacht jij wel wat van deze speler?

  • Ik wel, ja
  • Ik niet
152+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie