‘Barcelona-nachtmerrie door pure wanhoop’

Foto: ‘Barcelona-nachtmerrie door pure wanhoop’

FC Barcelona betaalde twee jaar geleden liefst 120 miljoen euro voor Antoine Griezmann aan Atlético Madrid, maar is mogelijk genoodzaakt om de Fransman in het hier en nu voor een appel en een ei te laten vertrekken. Dat heeft alles te maken met de financiële wanorde bij de Catalanen.

De grootmacht moet in de salarishuishouding snijden om Lionel Messi, Memphis Depay, Sergio Agüero en Eric García in te kunnen schrijven voor de Primera División… en de deadline nadert snel. Griezmann verdient liefst 34 miljoen euro per jaar in het Camp Nou-stadion en dat is een salaris dat Barça kan missen als kiespijn.

Het probleem is dat de dertigjarige aanvaller niet zo heel goed in de markt ligt. En bovendien is de international van Les Bleus volgens het dagblad Sport enkel en alleen bereid om terug te keren naar het Wanda Metropolitano van Atlético. Dat wil zich echter voor een fooi verzekeren van de diensten van Griezmann óf hem een jaartje huren. En de Madrilenen hebben alle macht in handen, want de La Liga-kampioen van het afgelopen seizoen kan het zich permitteren om te wachten.

De bovengenoemde krant schrijft op maandag: “Atlético lekt achter de schermen nieuws dat de deal ten dode is opgeschreven en Diego Simeone heeft Griezmann zelfs publiekelijk succes gewenst in het komend seizoen bij Barcelona. Het is allemaal deel van het plan om Barcelona akkoord te laten gaan met een voor Atlético financieel gunstige ruildeal of huurovereenkomst. Atlético waant zich veilig in de wetenschap dat Griezmann alleen aan die club denkt.”

Speelt Atlético het slim?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
287+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie