TRANSFERUURTJE: Ajax-topdeal, Barcelona-nachtmerrie

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-topdeal, Barcelona-nachtmerrie

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:


Ajax wil nog een extra buitenspeler aan zijn selectie toevoegen en heeft zijn pijlen naar verluidt gericht op Steven Bergwijn. Volgens de Engelse media staat Tottenham Hotspur ervoor open om zijn aanvaller aan de Amsterdammers te verkopen. De Engelsen weten dat de nieuwe oefenmeester Nuno Espirito Santo best tevreden is over wat Bergwijn vooralsnog heeft laten zien in de voorbereiding, maar dat de Spurs geen ‘nee’ zullen zeggen als ze de mogelijkheid krijgen om zich te ontdoen van het salaris dat de Nederlander verdient (73.000 pond per week, 85.000 euro). Tottenham heeft zijn vraagprijs voor Bergwijn echter bepaald op 25 miljoen euro en daar valt naar verluidt niet over te onderhandelen. Zelf betaalden de Londenaren immers 30 miljoen euro voor de vleugelspits aan PSV.

Er is wel wat gaande rond het persoontje van Antony, die opeens in de belangstelling staat van Bayern München. Bij de oude club van de buitenspeler van Ajax, São Paulo, hoopt men op een transfer, want dan rinkelt de Braziliaanse kassa. De Amsterdammers betaalden een jaartje geleden 16 miljoen euro voor de international van het Olympische team van Brazilië aan São Paulo, maar er werd wél een doorverkooppercentage afgesproken. Verkoopt Ajax zijn voetballer nu voor méér dan 16 miljoen euro, dan is twintig procent van de winst voor de Brazilianen. Volgens verschillende media vraagt Ajax 32 miljoen euro voor Antony, al vindt Bayern dit wat te veel geld. Gaan we er voor het gemak van uit dat Der Rekordmeister tóch voldoet aan de vraagprijs van directeur voetbalzaken Marc Overmars, dan heeft São Paulo dus recht op twintig procent van 16 miljoen euro: 3,2 miljoen euro.Noni Madueke ligt behoorlijk goed in de markt en er wordt links en rechts geïnformeerd bij PSV. Dat vraagt echter een flink miljoenenbedrag voor de jonge Engelsman, weet het boulevardblad The Sun te melden. Verschillende geïnteresseerden zouden al zijn afgehaakt. Het bovengenoemde medium schrijft vandaag dat Leicester City én Crystal Palace al een balletje opgegooid hebben bij technisch manager John de Jong van de Eindhovenaren. Die zou de beide Premier League-clubs echter gewezen hebben op de vraagprijs van 23 miljoen euro voor Madueke, méér dan zowel de Foxes als de Eagles willen betalen.

Buitenland:

FC Barcelona heeft zich in een héél lastig parket gewrongen. Om Lionel Messi alsmede de aanwinsten Memphis Depay, Sergio Agüero en Eric García in te kunnen schrijven voor La Liga moet er gesneden worden in het salarishuis, maar de grootverdieners van de Catalanen liggen niet zo heel goed in de markt… Voetballers als Antoine Griezmann, Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé en Samuel Umtiti zijn met korting op te halen, maar het loopt bepaald nog niet storm in het Camp Nou-stadion. 

Spelers die daarentegen wél goed in de markt liggen zijn Ansu Fati en Pedri, die beiden tot 2022 vastliggen bij Barça. In het geval van de jonge spelmaker beschikken de Catalanen wel over een optie voor nóg twee jaar. Kan Barcelona het maken richting de socios om iemand als Fati of Pedri te verkopen? Pieter de Zwart van Voetbal International reageert: “De start van de competitie wordt natuurlijk een soort van deadline die heel vervelend gaat worden voor Barcelona. Dat moment komt steeds dichterbij en Barcelona kan de nieuwe speler niet inschrijven. Ze kunnen zelfs Messi niet inschrijven voor de competitie, en als dan Wolverhampton Wanderers met een goed bod op Fati komt… Ja, dan zit je toch met de afweging: of ik verkoop mijn jeugdspeler en iedereen is boos, of ik kan Lionel Messi niet inschrijven…”

Federico Chiesa maakte veel indruk op het voorbije Europees kampioenschap bij Italië, dat het toernooi won door Engeland in de finale te verslaan na strafschoppen. De jonge aanvaller van Juventus ligt bijzonder goed in de markt. Voetbal International schrijft op zondagochtend: “Liverpool heeft een megabod bij Juventus neergelegd om EK-winnaar Federico Chiesa vast te kunnen leggen. La Repubblica meldt dat het om een bod van 100 miljoen euro gaat, maar dat Juventus dit heeft afgewezen.” Eerder wist Sky Sports al te melden dat Chiesa het belangrijkste transferdoelwit zou zijn van Manchester City. Juventus wil zijn talentvolle aanvaller echter onder geen beding verkopen, waardoor de belangstellenden in principe kansloos zijn.

Gaat Antony naar Bayern?

  • Ja
  • Nee
385+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie