Memphis scoort bij officieus debuut voor Barcelona

Memphis Depay begon (evenals Frenkie de Jong) op de bank bij FC Barcelona, dat op zaterdagavond een oefenpotje speelde tegen Girona. De spits viel echter al in de eerste helft in en scoorde gelijk bij zijn officieuze debuut, door een penalty te benutten.

Afgelopen donderdag werd Memphis pas officieel gepresenteerd in het Camp Nou-stadion en daarna sloot hij gelijk aan bij de training van oefenmeester Ronald Koeman. Die wilde hem rustig brengen, maar toen Rey Manaj uitviel in het duel met Girona moest hij dit sneller doen dan gepland.

De Albaniër (Manaj dus) had daarvóór al wel gescoord, de 2-0 voor de Catalanen, na de 1-0 van Gerard Piqué. Vervolgens verzorgde Samu Saiz de aansluitingstreffer.

In de tweede helft was het de beurt aan Depay om te scoren en dat deed hij vanaf de penaltystip. De aanvaller van het Nederlands elftal, die nogal tegenviel op het afgelopen Europees kampioenschap, liet de keeper van Girona volledig kansloos.