“Ik heb helemaal geen spijt van Feyenoord”

Foto: “Ik heb helemaal geen spijt van Feyenoord”

Bilal Basacikoglu maakt deze zomer zijn Eredivisie-comeback als speler van Heracles Almelo. De oud-speler van sc Heerenveen en Feyenoord keert terug uit het buitenland, maar spijt van zijn carrièrekeuzes heeft hij niet.

“Als je een stap kan maken, zeg ik: gewoon doen”, vertelt Basacikoglu aan TC/Tubantia. “Ik was nog geen 20 en ging van Heerenveen naar Feyenoord. Mensen zeiden: het is te vroeg, dat zeggen ze nu nog steeds weleens. Als ik had gewacht, had ik vanuit Heerenveen misschien meteen naar het buitenland kunnen gaan. Ja, dat kan. Maar ik heb helemaal geen spijt, ik heb zo veel geleerd bij Feyenoord. We speelden om de prijzen, dat is verslavend.”

Basacikoglu benadrukt dat het buitenland wel heel anders is. “Je bent in het buitenland vaker alleen en het is geen Nederland. Ik ging naar Turkije, het land van mijn vader, dat vond ik heel leuk. In de Eredivisie voetbal je om beter te worden, daar is het anders. Het is een grote competitie, er gaat veel geld in om en elke wedstrijd moet gewonnen worden.”

“De vraag is waar je prioriteit ligt. Ga je voor avontuur? Dan is het zeker aan te raden”, vervolgt de vleugelaanvaller. “Het gaat in Turkije niet vanzelf. Je wordt niet geholpen, bent op jezelf aangewezen en moet het ook zelf oplossen. De trainer komt niet naar je toe om te vragen hoe het gaat. En presteer je ondermaats, dan sta je er gewoon naast. Dat is moeilijk als je Nederland gewend bent en trainers wel vragen of je ergens mee zit en of ze iets kunnen doen.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
247+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie