Steun voor wissel: “Malen kon geen 90 minuten aan”

Foto: Steun voor wissel: “Malen kon geen 90 minuten aan”

Toenmalig bondscoach Frank de Boer werd onlangs hard aangepakt na het wisselen van Donyell Malen in de EK-wedstrijd tegen Tsjechië. Dwight Lodeweges, inmiddels overgestapt naar PEC Zwolle, is echter niet van plan om in de voetsporen te treden van Willem van Hanegem.

In 2004 antwoordde Van Hanegem met de iconische woorden ‘dan sla ik hem neer’ op de wissel van Arjen Robben tegen datzelfde Tsjechië. “Of ik dat gevoel had bij Frank? Nee, helemaal niet”, lacht Lodeweges in De Telegraaf. “‘Die wissel had niet mogen plaatsvinden’, hoor en lees je dan overal. Onze fysieke coach werkt met allerlei data en daaruit bleek dat hij geen negentig minuten zou aankunnen op dat moment.”

Lodeweges vervolgt: “Dus óf hij raakt later geblesseerd óf hij kan het niet meer aan. Wij wilden hem ook altijd gebruiken, want Malen is een topspeler. Frank neemt dan die beslissing als eindverantwoordelijke, al is het de verantwoordelijkheid van de hele staf.”

Of het achteraf toch niet anders had gemoeten? “Je draait het toch niet meer terug en ik heb ook geen zin meer om erover te praten”, stelt Lodeweges. “Of de kritiek terecht was? Als je niet bereikt wat men voor ogen heeft, dan weet je wat er gebeurt. Zeker als dat gepaard gaat met een speelwijze die veel mensen niet prettig vinden in Nederland, terwijl 5-3-2 toch een héél behoorlijke speelwijze kan zijn. Dan weet je dat alles dubbel losgaat. Je droomt ergens van, hoopt erop, doet er alles aan, maar het lukt niet. Zoals het veel favoriete teams niet is gelukt overigens.”

Geloof je dat?

  • Ja
  • Nee
227+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie