Kranten lyrisch over ‘opgepimpt’ PSV: ‘Zij zijn het levende bewijs’

Foto: Kranten lyrisch over ‘opgepimpt’ PSV: ‘Zij zijn het levende bewijs’

Door met 5-1 over Galatasaray heen te walsen staat PSV met één been in de volgende voorronde van de Champions League. De Nederlandse kranten zijn donderdagochtend dan ook lyrisch over de ‘opgepimpte’ equipe van Roger Schmidt.

De Volkskrant wijst op de nieuwe speelwijze van PSV en op de belangrijke rol die de 28-jarige Marco van Ginkel vervult naast Ibrahim Sangaré. Ook de verdedigers André Ramalho (29), Phillip Mwene (27) en de ingevallen middenvelder Davy Pröpper (29) worden genoemd. “De nieuwelingen zijn het levende bewijs van hetgeen waaraan het PSV vorig seizoen ontbrak: ervaring en leiderschap”, zo klinkt het. “Het moet de juiste mix vormen met het talent van Noni Madueke, Cody Gakpo, Yorbe Vertessen en Mohamed Ihattaren, al lijkt laatstgenoemde nog altijd niet in de plannen van Schmidt voor te komen.”

Trouw stelt dat het nieuwe PSV veel meer dan vorig seizoen is gevormd naar de ideeën van Schmidt”. “Daar past één man voorlopig niet in, een speler die anderhalf jaar terug nog als een grote belofte gold”, verwijst men naar Ihattaren. Schmidt hamert immers op discipline, werklust en denken in het collectief. “Hij beseft dat het na een seizoen zonder prijzen een cruciaal jaar wordt voor PSV. De afgelopen jaren groeide financieel en sportief een kloof met rivaal Ajax. Al enkele jaren werd de Champions League gemist waardoor het verschil in de jaarbegroting met de Amsterdammers nu 31,5 miljoen euro is. Om dat gat niet nog groter te laten worden, is deelname aan het Europese kampioenenbal nu een must. De startpremie is immers al 35 miljoen.”

De Telegraaf is vooral lyrisch over Eran Zahavi, die drie keer scoorde én een prachtige assist voor zijn rekening nam. “Hij was het speerpunt van een PSV dat heel aardig opereerde. (…) Na de 2-1 leefde Galatasaray even op. Maar van bijvoorbeeld Ryan Babel, die voortdurend uitgefloten werd, had PSV niets te duchten. De Turken hadden dat van Zahavi des te meer.”

Ook het Algemeen Dagblad zag Zahavi een hoofdrol spelen. “Niet alleen vanwege zijn assist en drie goals werd Zahavi bij PSV de man van de wedstrijd, maar ook omdat hij voortdurend de defensie van Galatasaray afjoeg. Vorig jaar leek soms alles tegen te zitten voor de spits van PSV, maar de start van zijn nieuwe seizoen was gisteren prima. In zijn laatste drie Europese duels voor PSV heeft Zahavi zeven keer gescoord. Volgende week moet PSV voorkomen dat het opnieuw niet goed genoeg is om door te gaan.”

Ben jij onder de indruk?

  • Ja, ik wel
  • Nee, ik niet
856+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
97+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
50+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
32+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
15+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
289+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
114+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
34+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
169+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
70+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
96+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
492+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
208+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
304+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
982+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
173+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8630+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1988+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3321+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
650+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
992+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie