Wervelend PSV vernedert Galatasaray met hoofdrol Zahavi

Foto: Wervelend PSV vernedert Galatasaray met hoofdrol Zahavi

PSV is het seizoen geweldig begonnen met een klinkende zege in de voorronde van de Champions League. Op eigen veld werd Galatasaray, dat zeer matig voor de dag kwam, totaal omver geblazen: 5-1. Eran Zahavi en Mario Götze zorgden samen voor de productie.

Het treffen tussen PSV en Galatasaray was de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, waarbij een Nederlandse club was betrokken. En meteen waren de belangen groot. Roger Schmidt had een paar verrassingen in petto: zo zaten onder meer Cody Gakpo, Davy Pröpper en Jordan Teze op de bank, net als Pablo Rosario en Mohamed Ihattaren. Nieuwelingen Philipp Mwene, André Ramalho en Joël Drommel maakten hun debuut voor de club. In het grotendeels gevulde Philips Stadion begon de thuisclub geweldig. Na een inworp van Gala kreeg doelman Fernando Muslera de bal aangespeeld door een eigen verdediger en haalde wilde capriolen uit met Eran Zahavi en Yorbe Vertessen in de buurt. De toch ervaren keeper verspeelde de bal, waarna Zahavi de bal uit de draai in kon schieten: 1-0, al na anderhalve minuut.

PSV overrompelde de Turkse grootmacht, maar miste vervolgens wel een aantal mogelijkheden. In de 35e minuut verspeelden de gasten dit keer de bal wel heel gemakkelijk op het middenveld. De Eindhovenaren speelden het vervolgens wel prachtig uit, via meerdere schijven: Ibrahim Sangaré, Marco van Ginkel, Mario Götze en Noni Madueka. Aan het eind van de rit stond weer Eran Zahavi om af te ronden. Vlak voor rust kreeg PSV de eerste tegenslag te verwerken. Vanaf de linkerkant kon Ömer Bayram voorzetten, waarna Emre Kilinç vrij kon inkoppen. Zo’n beetje het eerste wapenfeit van Galatasaray leverde meteen goal op.

Desondanks kwam de Eredivisionist het best uit de kleedkamer. Wederom was Zahavi van levensbelang, dit keer niet als afmaker maar als voorgever. Met een werkelijk prachtig steekpassje zette hij Mario Götze vrij voor het vijandelijke doel, die niet aarzelde: 3-1. Gedesillusioneerd verliet Ryan Babel het veld na een uur spelen. In de slotfase zou PSV er nog een keer flink overheen walsen. Weer rommelde het in de verdediging van de ploeg uit Istanbul en was het Zahavi die Muslera omspeelde en zo zijn hattrick voltooide. Het slotakkoord was dan weer voor Götze. De kleine Duitser kon vrij koppen: na een boogbal zag Muslera er weer niet lekker uit en gaf de bal nog het laatste tikje.

Een prachtige avond voor PSV, waarbij de volgende ronde al bijna bereikt is. In Istanbul zal het normaal gesproken een formaliteit moeten zijn. In de volgende voorronde wacht Celtic of FC Midtjylland.

Scoreverloop: (2′) Zahavi 1-0 (35′) Zahavi 2-0 (42′) Kilinç 2-1 (51′) Götze 3-1 (84′) Zahavi 4-1 (88′) Götze 5-1

Dit PSV moet het hoofdtoernooi van de CL gaan halen?

  • Eens
  • Niet per se
530+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:50
2+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
18+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
52+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
112+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
193+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
76+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
72+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
56+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
133+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
25+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
14+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
310+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
42+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
57+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
1023+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
230+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
102+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
145+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
09:56
51+
NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller
09:48
966+
‘Berghuis-transfer voor fooi’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie