TRANSFERUURTJE: Ajax-record, kassa PSV rinkelt

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-record, kassa PSV rinkelt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax was dicht bij de komst van Kamaldeen Sulemana, maar trok na een hoop getwijfel (bij de aanvaller) de stekker uit de deal met FC Nordsjaelland. Nu zouden de Amsterdammers concreet in de markt zijn voor Steven Bergwijn van Tottenham Hotspur. Valentijn Driessen zei gisteren bij De Oranjezomer: “Ajax kan nu alleen huren, maar daar wil Tottenham niet aan meewerken. Bergwijn moet rond de 25 miljoen euro kosten. Maar Marc Overmars (directeur spelerszaken, red.) krijgt geen toestemming om die 25 miljoen uit te geven zonder iemand te verkopen.” Daarvoor zou Edson Álvarez in aanmerking komen. Stade Rennes bood onlangs 18 miljoen euro voor de Mexicaan, maar dit bod werd weggewuifd door Ajax: “Rennes komt terug, en als er dadelijk 20 miljoen euro op tafel komt, dan kan hij weg.”

De toekomst van André Onana ligt bij Olympique Lyon, zo claimde de Italiaanse transfergoeroe Fabrizio Romano gisteren te weten. Naar verluidt wordt de deal met Ajax binnen een paar dagen afgerond, waarna de Kameroener de clubkleuren van de Fransen gaat verdedigen. De krant L’Équipe geeft op woensdag wat aanvullende informatie. Aanvankelijk wilde Lyon 5 miljoen euro betalen voor zijn doelwit, maar directeur voetbalzaken Marc Overmars van de Amsterdammers eiste 10 miljoen euro. Het dagblad meldt dat de beide partijen waarschijnlijk uitkomen op een bedrag van 6 miljoen euro, dat aangevuld kan worden middels bonussen.

Er is een behoorlijk grote kans dat Donyell Malen ergens in de aankomende dagen zijn gewenste transfer naar Borussia Dortmund krijgt. Volgens het Eindhovens Dagblad gaat PSV zéér behoorlijk verdienen aan de deal met de Duitsers… De krant schrijft op woensdagochtend: “Door de huidige coronaperiode is het niet eenvoudig om voor spelers een absolute hoofdprijs te incasseren, omdat er simpelweg minder geld in de markt is en clubs allerlei gaten over het vorige seizoen moeten dichten. Niettemin lijkt PSV een hogere transferprijs te kunnen incasseren dan het bedrag dat Dortmund eerder in gedachten had.” Men vervolgt: “Er circuleerden voor een verkoop van Malen bedragen tussen 25 en 28 miljoen euro, maar er lijkt wat meer in het vat te zitten voor de Eindhovenaren. Hoeveel meer is nog niet precies duidelijk en bovendien hangt de netto-opbrengst ook af van de clausules die bijvoorbeeld met makelaar Mino Raiola worden afgesproken.”




Brighton & Hove Albion heeft Davy Pröpper én Alireza Jahanbakhsh voor een habbekrats aan respectievelijk PSV en Feyenoord verkocht… en dat is toch behoorlijk opmerkelijk te noemen. De Seagulls hebben een megaverlies geleden op de middenvelder en aanvaller. De Telegraaf schrijft op woensdagochtend: “De transfer kwam in 2018 als geroepen. PSV slaagde er niet in zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Europa League en was blij dat het Davy Pröpper voor ongeveer 15 miljoen euro kon slijten aan Brighton. Tegen die achtergrond is het zeer opmerkelijk dat de Eindhovense club de speler drie jaar later terugkrijgt zonder dat er een vergoedingssom op tafel komt. Dat de portemonnee niet is getrokken, werd deze week nog eens nadrukkelijk door PSV bevestigd.” De krant vervolgt: “Het is een van de transacties waardoor je je gaat afvragen waar Brighton mee bezig is. Want ook de miljoenen die de club twee jaar geleden neertelde voor Alireza Jahanbakhsh zijn in een razend tempo afgeschreven. De Iraniër werd voor 19 miljoen euro van AZ overgenomen en keert nu ook al voor een spotprijs terug in de Eredivisie. Feyenoord betaalt maar iets meer dan 1 miljoen euro.”

Buitenland:

Donny van de Beek wordt behoorlijk vaak aan een vertrek bij Manchester United gelinkt, maar misschien wordt de Nederlander wel basisspeler bij de Red Devils in het aankomende Premier League-seizoen. Paul Pogba staat namelijk voor een vertrek. De middenvelder ligt nog tot medio 2022 vast op Old Trafford en gesprekken over een contractverlenging met zaakwaarnemer Mino Raiola (die de belangen van Pogba behartigt) zijn op niets uitgelopen. Verschillende grote Engelse en Franse media stellen dat een transfer naar Paris Saint-Germain voor de hand ligt. Naar verluidt komen de Parijzenaars zeer binnenkort met een officieel bod van 50 miljoen euro voor de diensten van de international van Les Bleus. United hanteert een vraagprijs van 70 tot 80 miljoen euro, maar moet hoogstwaarschijnlijk wat water bij de wijn doen… want anders loopt Pogba straks gratis en voor niets de deur uit. Vertrekt de spelmaker daadwerkelijk bij United, dan heeft oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer al een vervanger in huis: Van de Beek.

Zou jij 25 miljoen betalen voor Bergwijn?

  • Ik wel
  • Ik niet
220+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:21
0+
Drama voor Botman: “Dat probleem heeft hij nu verergerd”
15:05
64+
‘Eredivisie-terugkeer voor Kevin Strootman’
14:48
122+
‘Promes beleeft loodzware tijd in gevangenis Dubai’
14:31
48+
Bosz beoordeelt Schouten en Veerman in Oranje
14:09
50+
Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw
14:00
46+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
173+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
113+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
133+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
181+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
241+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
117+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
94+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
80+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
174+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
31+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
19+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
480+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
48+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
63+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie