Pröpper schrijft open brief: “Echt niets slechts”

Foto: Pröpper schrijft open brief: “Echt niets slechts”

Davy Pröpper is inmiddels alweer enkele weken speler van PSV, maar hij is Brighton & Hove Albion nog geenszins vergeten. Dinsdag heeft de Premier League een open brief van de 29-jarige middenvelder gepubliceerd.

“Ik wil beginnen met een dankwoord richting alle mensen bij Brighton die mij hebben geholpen en de supporters die mij hebben gesteund in de vier seizoenen bij de club”, opent Pröpper. “Ik heb een geweldige tijd gehad bij de club en ben blij dat ik meer dan honderd wedstrijden heb kunnen spelen. Het geeft een goed gevoel dat we echt progressie hebben getoond als Premier League-elftal.”

De PSV’er noemt de switch naar Engeland ‘zo’n grote verandering’. “Op fysiek vlak ligt het niveau in Engeland echt een stuk hoger. De intensiteit tijdens wedstrijden in de Premier League is compleet anders, ik had dus echt een aanpassingsperiode nodig. Maar gelukkig ging het vanaf het begin voortvarend en we hebben als elftal altijd laten zien dat we op het hoogste niveau in Engeland thuishoren.”

Uiteindelijk beleefde Pröpper mooie tijden in Engeland. “Ik kan echt niets slechts verzinnen over de technische staf en de spelers van Brighton. Ik ben er trots op dat ik ze heb mogen leren kennen en dat ik samen met ze heb gespeeld. Voetbal is soms een moeilijke zaak, omdat je vaak afscheid moet nemen van mensen. Maar ik heb desondanks vrienden voor het leven gemaakt bij Brighton. Nu ligt er bij PSV een nieuwe uitdaging in het verschiet, met de landstitel en Europees voetbal als doelstellingen. Maar ik zal mijn tijd in Brighton nooit meer vergeten.”

Gaat hij een vaste waarde worden bij PSV?

  • Ja
  • Nee
177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie