‘Makers bedreigend Berghuis-spandoek mogelijk vervolgd’

Foto: ‘Makers bedreigend Berghuis-spandoek mogelijk vervolgd’

Feyenoord is niet te spreken over de actie van een groep supporters jegens Steven Berghuis. Zondagavond verscheen er een ziekmakende foto op social media.

Op een spandoek stonden de namen van twee geliquideerde Ajax-supporters (Martin van de Pol en Peter R. de Vries) met vinkjes. Daaronder stond een leeg vakje met de naam van Berghuis. Feyenoord is absoluut niet te spreken over de actie van deze supportersgroep.

Feyenoord schrijft zondagavond op Twitter: “Feyenoord neemt nadrukkelijk afstand van de zeer kwetsende en bedreigende uitlatingen, zoals het walgelijke spandoek gericht aan Steven Berghuis dat op sociale media rondgaat, en roept op hiermee te stoppen.”

UPDATE 19/07 19.10u

Het bedreigende spandoek aan het adres van Steven Berghuis, wordt mogelijk nog een zaak voor de politie. Het Algemeen Dagblad schrijft dat de politie laat weten dat de zaak ‘de aandacht’ heeft, maar laten niet los of er nog iets tegen de makers ervan wordt ondernomen. Een groep Feyenoord-supporters toonden deze afgelopen weekend, na de veelbesproken transfer van de aanvaller van Feyenoord naar Ajax. Het incident doet denken aan de pop die vijf jaar geleden met een touw om de nek in de Arena, als bedreiging naar Kenneth Vermeer.

De keeper maakte in 2014 de overstap van Amsterdam naar Rotterdam, waar de Ajax-supporters uiteraard niet blij mee waren. Destijds kreeg degene die de pop ophing een werkstraf van zestig uur en een stadionverbod van twee jaar. Het is afwachten of de makers van het spandoek aan het adres van Berghuis eveneens door de rechter vervolgt worden.

Verwacht je een keiharde straf voor de makers?

  • Absoluut
  • Zal wel meevallen
364+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie