TRANSFERUURTJE: Toch nog Tadic-transfer, PSV gaat los

Foto: TRANSFERUURTJE: Toch nog Tadic-transfer, PSV gaat los

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax zorgde onlangs toch wel voor een kleine verrassing door het contract van Dusan Tadic te verlengen tot medio 2024, waarna de Serviër als trainer aan de slag kan in de Johan Cruijff ArenA. Valentijn Driessen voorspelt echter een laatste transfer voor de aanvaller. Bij De Oranjezomer zegt de journalist van De Telegraaf: “Clubliefde? Dat is het absoluut niet. De salarissen van Ajax zijn in de kleedkamer allemaal bekend. En deze jongen wordt dan gevraagd door AC Milan en Steven Berghuis komt ook nog eens. Ajax heeft gewoon razendsnel gehandeld en een salarisverhoging voorgesteld. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat iemand van Feyenoord komt meteen de best verdienende speler van Ajax wordt, terwijl Tadic al drie seizoenen geweldig speelt.” Driessen vervolgt: “Dát is de achterliggende gedachte. Tadic gaat volgend jaar echt weg bij Ajax, en anders het jaar erop. Als een club als AC Milan dan weer komt, dan gaat-ie vertrekken. Er zijn best veel clubs die dat soort spelers in de selectie willen hebben. Uiteindelijk draait het allemaal om geld. Je denkt toch niet dat hij nog jeugdtrainer bij Ajax gaat worden? Dat wordt nu allemaal zo neergezet en het is natuurlijk een mooi plaatje, maar die jongen gaat dadelijk gewoon terug naar Servië. Denk je dat-ie in Nederland blijft wonen?”

Ajax had eigenlijk gerekend op de komst van Kamaldeen Sulemana, die voor 16 miljoen euro van FC Nordsjaelland naar de Johan Cruijff ArenA zou transfereren. Na een hoop getwijfel bij de aanvaller trok directeur voetbalzaken Marc Overmars echter de stekker uit de deal. Nu is het alleszins mogelijk dat de Amsterdammers op Steven Bergwijn van Tottenham Hotspur mikken, maar om een deal mogelijk te maken moet de regerend landskampioen van de Eredivisie zijn transferrecord vermorzelen. Volgens Football.London willen de Londenaren namelijk 30 miljoen euro hebben voor hun aanvaller.De transfer van Alireza Jahanbakhsh van Brighton & Hove Albion naar Feyenoord is officieel en het Algemeen Dagblad onthult op zaterdagavond wat details: de Iraniër brengt een enorm offer om een overstap naar De Kuip mogelijk te maken. De krant bericht: “Alireza Jahanbakhsh levert het leeuwendeel van zijn salaris in om bij Feyenoord te kunnen spelen. Bovendien liet Brighton & Hove Albion de speler voor een spotprijs gaan naar Rotterdam. De international van Iran kost iets meer dan 1 miljoen euro, al kan dat bedrag in de toekomst wel oplopen als Feyenoord en de buitenspeler goed presteren.”PSV heeft al verschillende spelers aangetrokken, maar is nog niet klaar op de transfermarkt. Volgens de krant Marca Claro hebben de Eindhovenaren concrete interesse in een samenwerking met de 24-jarige centrumverdediger César Montes. Het bovengenoemde medium meldt op zondagochtend dat de Eredivisie-topclub zich inmiddels officieel bij Monterrey heeft gemeld om een transfer bespreekbaar te maken. In een eerder stadium werd Montes nog gelinkt aan Ajax, FC Porto, Valencia en verschillende Belgische clubs. De Mexicaan neemt volgende week met zijn land deel aan de Olympische Spelen in Tokio. Bij zijn werkgever Monterrey heeft hij nog een contract tot medio 2022, waardoor hij vermoedelijk relatief goedkoop op te pikken is. Een jaar geleden vroeg de club van Montes naar verluidt 8 miljoen euro voor zijn speler, maar dit bedrag is waarschijnlijk wat gezakt.

Luuk de Jong werd gisteren opeens in verband gebracht met een transfer naar Süper Lig-topclub Besiktas, maar het Turkse medium Sporx verzekert op zondagochtend dat de toekomst van de spits in het Philips Stadion bij PSV ligt. De bron stelt dat de Eindhovenaren al een officieel bod van 8 miljoen euro uitgebracht hebben bij Sevilla voor de diensten van De Jong en dat men in Andalusië positief reageerde op deze aanbieding. De puntjes moeten nog op de i gezet worden, aldus Sporx, maar de Oranje-international zou van plan zijn om volgende week naar Nederland te vliegen om de deal rond te maken. Journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad gaf gisteren een update over Luuk de Jong: “Veel vragen over De Jong. Zowel vanuit Besiktas als omgeving Luuk de Jong klinken geluiden dat er tot nu toe geen contact was. De Jong werkt in Spanje hard aan zijn rentree. Duurt nog een aantal weken, zo is de prognose. PSV hield en houdt op reguliere basis contact met hem.”

Buitenland:

Vijf jaar geleden lag de wereld aan Renato Sanches‘ voeten. De Portugees deed het geweldig op het Europees kampioenschap van dat voetbaljaar en werd uitgeroepen tot Golden Boy. Hij transfereerde van SL Benfica naar Bayern München, maar daar ging het mis. De middenvelder was geen schim van zichzelf in Beieren en ook een uitleenperiode in Wales bij Swansea City bracht bepaald geen soelaas. Bij Lille OSC in de Ligue 1 hervond Sanches zichzelf echter en misschien krijgt hij een herkansing in de absolute top. Volgens het Spaanse dagblad AS wil FC Barcelona hem namelijk inlijven. De Catalanen dachten eerder aan de komst van Saúl Ñíguez, maar hij bleek al snel niet te betalen. Lille stelt zich naar verluidt wat dienstbaarder op: Barça zou hem kunnen huren met een verplichte optie tot koop.

Vertrekt Tadic volgend jaar bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
709+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:50
7+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
20+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
55+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
113+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
193+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
79+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
72+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
56+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
134+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
25+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
14+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
311+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
43+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
57+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
1030+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
230+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
103+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
145+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
09:56
51+
NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller
09:48
972+
‘Berghuis-transfer voor fooi’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie