Vijf talenten om op te letten tijdens het komende Eredivisie-seizoen

Foto: Vijf talenten om op te letten tijdens het komende Eredivisie-seizoen

Het EK voetbal zit er nog maar net op, maar over een maand begint de Nederlandse competitie alweer. Elk jaar zijn er in de Eredivisie weer een aantal jonge talenten die hun doorbraak maken op het hoogste niveau in Nederland. Wij vertellen hieronder welke vijf talenten extra in de gaten gehouden kunnen worden tijdens het komende Eredivisie-seizoen. 



1. Emanuel Emegha

Deze jonge spits van Sparta kan wel eens een grote verrassing gaan worden komend seizoen. Het 18-jarige talent van de Rotterdammers speelde afgelopen seizoen al regelmatig als invaller in het eerste elftal van de Spartanen en wist ook één keer te scoren in de Eredivisie. Dat doelpunt droeg de spits toen op aan een overleden jeugdvriend.



Emegha, die een Nederlands paspoort heeft en Nigeriaanse roots, is atletisch gebouwd, tweebenig en bijna twee meter lang. Drie eigenschappen die volgend seizoen in zijn voordeel kunnen werken. Tijdens de oefenwedstrijden die Sparta al speelde in de voorbereiding op de competitie wist hij te scoren tegen het Belgische AA Gent en in een eerder oefenduel tegen Heracles Almelo scoorde hij zelfs twee keer tijdens een 2-1 overwinning in het voordeel van de Spartanen. Emegha zal de concurrentiestrijd om de spitspositie onder andere met Lennart Thy aan moeten gaan. De Duitser werd vorig jaar clubtopscorer van Sparta met 14 doelpunten.




2. Kenneth Taylor



Bij Ajax breken er jaarlijks wel jonge talenten door in het eerste elftal. Denk de afgelopen jaren dan vooral aan talenten als Ryan Gravenberch, Jurjen Timber en Devyne Rensch. Het zou dit jaar kunnen dat Kenneth Taylor zich bij dit rijtje aansluit. De 19-jarige centrale middenvelder speelde al 49 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong Ajax en kwam daarin tot zeven doelpunten en zeven assists. Taylor is een linksbenige middenvelder met goed spelinzicht en een goede pass. 



Zijn achternaam doet het niet vermoeden, maar Taylor is een Nederlander en kwam de afgelopen jaren ook uit voor verschillende Nederlandse jeugdelftallen. Ook speelde hij drie keer in de Eredivisie voor Ajax het afgelopen seizoen. Zijn laatste wedstrijd in het eerste verliep niet geweldig, want hij kreeg toen thuis tegen VVV Venlo een rode kaart. Het wordt interessant om te zien of het jonge Ajax-talent zijn definitieve doorbraak gaat maken komend seizoen.

3. Filip Stevanovic

Dit Servische talent wordt de komende twee jaar door sc Heerenveen gehuurd van Manchester City. Stevanovic speelt als linksbuiten en is een handige dribbelaar met een goed schot in de benen. De jeugdinternational van Servië debuteerde op 16-jarige leeftijd al voor FK Partizan. Manchester City kocht Stevanovic in januari van de club uit Belgrado, maar liet hem het seizoen op huurbasis afmaken bij die club. 


Stevanovic heeft als 18-jarige al 56 wedstrijden gespeeld in de hoogste divisie van Servië en de buitenspeler speelde zelfs al zeven Europese wedstrijden waarin hij eenmalig wist te scoren. Vorig seizoen kwam hij tot vier doelpunten en twee assists voor FK Partizan in de competitie.  







4. Mohamed Taabouni 

Net als de hiervoor genoemde Kenneth Taylor, speelt AZ-speler Mohamed Taabouni al een tijd in de Nederlandse jeugdelftallen. Taabouni is een rappe technische speler die zowel aanvallend op het middenveld kan spelen als op de linkerflank. De geboren Haarlemmer is 19 jaar en speelde tot dusver nog niet voor het eerste van AZ in de Eredivisie. Bij Jong AZ maakt Taabouni, die Marokkaanse roots heeft, wel veel indruk. Hij scoorde het afgelopen seizoen negen keer en wist ook zes keer een assist op zijn naam te schrijven.



De concurrentie op de flanken is natuurlijk groot bij AZ, dat met Calvin Stengs, Jesper Karlsson en Zakaria Aboukhlal al een aantal toptalenten op de vleugels heeft. Maar aanvallend op het middenveld zou er komend seizoen wellicht ruimte kunnen ontstaan voor de getalenteerde Taabouni. 




5. Yorbe Vertessen



Dit Belgische talent van PSV heeft vorig seizoen al regelmatig in de Eredivisie gespeeld, maar het aankomende seizoen gaat erg belangrijk worden voor Yorbe Vertessen. De 20-jarige aanvaller, die zowel in het centrum als op de flanken kan spelen hoopt natuurlijk in de voetsporen te treden van eerdere jonge PSV-aanvallers die zijn doorgebroken (zoals Donyell Malen, Cody Gakpo en Memphis Depay). 



Vertessen scoorde vorig seizoen tweemaal in de Eredivisie en gaf drie assists. Ook leek hij een belangrijk doelpunt te scoren in de topper tegen Ajax vorig seizoen, maar zijn doelpunt werd toen afgelast vanwege een handsbal. De aanvaller moet het vooral hebben van zijn snelheid, werklust en zijn loopacties. Het is natuurlijk de vraag of Vertessen meer gaat spelen dan vorig seizoen, gezien de grote concurrentie bij PSV voorin. Maar deze Belg zou met zijn snelheid en directheid best wel eens kunnen verrassen in de Eredivisie komend seizoen.

Wie wordt het grote talent van de Eredivisie komend seizoen?

  • Emanuel Emegha
  • Kenneth Taylor
  • Filip Stevanovic
  • Mohamed Taabouni
  • Yorbe Vertessen
  • Anders
2344+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:36
17+
Nieuwe dreun voor Calvin Stengs
15:21
10+
Drama voor Botman: “Dat probleem heeft hij nu verergerd”
15:05
132+
‘Eredivisie-terugkeer voor Kevin Strootman’
14:48
181+
‘Promes beleeft loodzware tijd in gevangenis Dubai’
14:31
69+
Bosz beoordeelt Schouten en Veerman in Oranje
14:09
56+
Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw
14:00
51+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
208+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
137+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
141+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
197+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
249+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
126+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
98+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
84+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
180+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
32+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
20+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
524+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
50+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie