Internationale media gaan los over Messi

Foto: Internationale media gaan los over Messi

Lionel Messi won met Argentinië dan eindelijk zijn eerste grote internationale prijs. De transfervrije superster is onderwerp van gesprek in ongeveer elk land, maar niet alleen de winst van Argentinië komt ter sprake. 

De BBC stelt dat deze zege belangrijker was voor Messi dan voor heel Argentinië. “Uit het extatische feest van de Argentijnse spelers na het laatste fluitsignaal, met Messi als middelpunt, bleek duidelijk dat de zege op de aartsrivaal meer voor hun legendarische aanvaller werd behaald, dan voor de natie. Na 15 jaar als international en tien toernooien heeft Messi eindelijk zijn eerste prijs te pakken. Hij en het land snakten ernaar. De vragen over zijn gebrek aan succes bij de nationale ploeg hingen altijd boven zijn nalatenschap.”

De Britse tabloid Daily Mail blikt terug op de andere toernooien van Messi. “Messi nam in 2016 na de nederlaag tegen Chili in de finale van de Copa América afscheid van de Argentijnse ploeg. “Hij kwam al snel terug op de besluit en hielp zijn team naar het WK in Rusland, waar Frankrijk in de achtste finale te sterk bleek. Messi scoorde voor de vierde keer op rij niet in de knock-out fase van een WK en daarmee kwamen er weer vragen over zijn plek op de lijst van de beste spelers aller tijden. Maar alle twijfels zijn nu eindelijk voor altijd uitgewist.”

In Spanje zijn ze vanzelfsprekend blij met de overwinning van Argentinië. Marca schrijft: “Messi schreeuwde het uit na het laatste fluitsignaal. Het was misschien wel zijn laatste kans om te voorkomen dat er bij zijn legende een ‘maar’ bleef staan. Eindelijk wint Messi een titel met Argentinië, een titel die hij zo hard nodig had. Hij zal de beste aller tijden zijn, maar zonder deze beker was het toch anders geweest.”

El Mundo Deportivo zorgde echter voor een andere smaak aan de complimentenregen: “Messi laat zien dat hij ook een ster is in feestvieren. Het was perfect: eerst het op de knieën vallen en de tranen, dan de erkenning van zijn ploeggenoten en de staf, het troosten van Neymar, het bellen met zijn familie, de intimiteit in de kleedkamer en daarna de foto met Sergio Agüero, zijn nieuwe kompaan bij Barcelona.” De Spaanse sportkrant schrijft er ook bij dat Messi ondanks deze mijlpaal nog steeds zonder contract zit en liefst 100.000 euro per dag (!) misloopt.

Gun jij dit Messi?

  • Ja, zeker
  • Nee, eigenlijk niet
586+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie