TRANSFERUURTJE: KNVB ziet nieuwe bondscoach, Koeman pakt bezem

Foto: TRANSFERUURTJE: KNVB ziet nieuwe bondscoach, Koeman pakt bezem

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland 


De KNVB heeft volgens het Algemeen Dagblad de belangrijkste kandidaat voor het bondscoachschap gevonden. Volgens het dagblad moet Louis van Gaal de nieuwe keuzeheer worden van Oranje. De ervaren oefenmeester zou aan zijn derde periode als bondscoach beginnen en kan met Qatar 2022 mogelijk een tweede WK-eindronde op zijn naam schrijven. 

Ajax wordt de afgelopen weken met miljoenentransfers in verband gebracht, maar ook op de jeugdvelden zijn de Amsterdammers nog steeds actief. De landskampioen maakt op dit moment serieus werk van de 15-jarige Rayane Boudina van Anderlecht. De aanvallende middenvelder staat ook in de belangstelling van clubs zoals Manchester City en Paris Saint-Germain. Bounida heeft geen contract bij Anderlecht, dus kan voor een opleidingsvergoeding overgenomen worden. Het talent is al op De Toekomst geweest. 

Noni Madueke staat na een sterk debuutseizoen in de vermeende belangstelling van Borussia Dortmund. Zelf wil de Engelse aanvallende middenvelder er niets over kwijt: ‘Ik kan jullie er niets over vertellen. Ik ben voetballer van PSV en geniet momenteel van het voetballen. Dat is eigenlijk alles. Ik wil niets over hen (Dortmund, red.) zeggen zo lang ik voro PSV speel. Dat is niet respectvol naar de clubs en de fans van wie ik houd.’

Het is onduidelijk of Marco Bizot volgend jaar nog voor AZ speelt. De doelman staat in de belangstelling van Olympiakos (Griekenland), dat vijf miljoen euro wil betalen voor de doelman. Bij AZ zijn ze er ook al uit wie de opvolger moet worden van de Nederlander: Sparta-doelman Maduka Okoye moet richting het AFAS Stadion komen als de transfer van Bizot afgerond is. 

Buitenland


Atlético Madrid heeft snode plannen op de transfermarkt. Vorig seizoen haalde het Luis Suárez al weg bij concurrent FC Barcelona en deze zomer wil Atleti een speler van Real Madrid weghalen. Mariano Diaz, voor wie Real Madrid na het vertrek van Cristiano Ronaldo ruim 20 miljoen euro betaalde, moet voor 10 miljoen euro de overstap maken naar de andere kant van Madrid. 

Toni Kroos hing zijn interlandvoetbalschoenen na het EK 2020 aan de wilgen. De 31-jarige Duitser heeft volgens Spaanse media ook een vroeg clubvoetbalpensioen gepland: naar verluidt wil Kroos stoppen als zijn huidige verbintenis bij Real Madrid afloopt. Dat zou betekenen dat Kroos in de zomer van 2023 stopt met professioneel voetbal. 

Liverpool wil een rampjaar zoals vorig seizoen graag voorkomen en gaat vol inzetten op drie toptransfers deze zomer. Youri Tielemans (Leicester City) en Renato Sanches (Lille) moeten het middenveld van The Reds versterken na het vertrek van Georginio Wijnaldum (PSG). Ook moeten er nieuwe vleugelaanvallers komen naar Anfield Road: daar voor worden Kingsley Coman (Bayern München) en Lorenzo Insigne (Napoli) genoemd.



Is Van Gaal de gedroomde bondscoach voor NL?

  • Ja, denk het wel
  • Nee, zijn betere opties
124+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:51
11+
Leipzig-trainer komt met dringend Simons-advies voor Koeman
15:36
70+
Nieuwe dreun voor Calvin Stengs
15:21
19+
Drama voor Botman: “Dat probleem heeft hij nu verergerd”
15:05
201+
‘Eredivisie-terugkeer voor Kevin Strootman’
14:48
232+
‘Promes beleeft loodzware tijd in gevangenis Dubai’
14:31
88+
Bosz beoordeelt Schouten en Veerman in Oranje
14:09
64+
Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw
14:00
55+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
260+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
160+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
150+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
204+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
254+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
131+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
102+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
89+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
190+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
32+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
20+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
575+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie