Messi na bereiken finale: “We hebben Emi, die een fenomeen is”

Foto: Messi na bereiken finale: “We hebben Emi, die een fenomeen is”

Argentinië bereikte vannacht de finale van de Copa América ten koste van Colombia en doelman Emiliano Martínez was de grote man aan de kant van de Argentijnen. In de strafschoppenserie keerde de goalie de pogingen van Davinson Sánchez, Yerry Mina en Edwin Cardona.

Na afloop van het duel vertelde aanvoerder Lionel Messi: “Soms was het moeilijk. Maar we hebben Emi, die een fenomeen is. We vertrouwden op hem. We hadden als doel om op dit toernooi iedere wedstrijd te spelen en nu gaan we naar de finale.” Bondscoach Lionel Scaloni was ook complimenteus: “Niet alleen vanwege de penalty’s, maar ook vanwege de zekerheid die hij uitstraalt. Onze verdedigers krijgen constant steun en daar zijn we erg gelukkig mee.”

Martínez deed aan psychologische oorlogsvoering en zei bijvoorbeeld tegen Mina dat hij er ‘bang uitzag’: “Ik ken je al (beide spelers spelen in de Premier League, red.). Je lacht omdat je nerveus bent. Kijk hoe ik je opeet, broer.”

Na afloop vertelde de doelverdediger: “Ik heb er geen woorden voor. We zitten al veertig dagen opgesloten in onze bubbel. We zijn alleen met de spelers, de technische staf, de leiders en de koks. Het is een gezamenlijke inspanning van zo’n zeventig mensen. We zijn hiernaartoe gekomen voor een droom. We hebben vanaf dag één gezegd dat we naar de finale wilden gaan. En wat is er nou beter om Brazilië op hun eigen veld te treffen?”

Knap van Martínez?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
120+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie