‘Duidelijke wending in zoektocht naar bondscoach’

Foto: ‘Duidelijke wending in zoektocht naar bondscoach’

Binnen afzienbare tijd zal de KNVB met een nieuwe bondscoach op de proppen moeten komen. Volgens de Volkskrant is de kans klein dat een buitenlander aan de slag gaat als opvolger van Frank de Boer.

Vissers hield een mini-enquête via Twitter. “Louis van Gaal en Henk Fraser zijn het populairst qua Nederlanders, met Sarina Wiegman, Giovanni van Bronckhorst en Wim Jonk als gezonde rivalen, al vertrekt Wiegman na de Olympische Spelen naar Engeland en is Nederland nog niet toe aan deze revolutie: een vrouw als bondscoach bij de mannen”, zo schrijft de journalist in een column voor zijn werkgever.

“Dan de buitenlanders”, vervolgt Vissers. “Veel genoemd: Arsène Wenger, werkzaam bij de Fifa. Zinédine Zidane, weg bij Real Madrid. Koploper is de Italiaan Antonio Conte, een vat buskruit langs de lijn, die afscheid nam van Internazionale, als trainer van Stefan de Vrij. Maar die buitenlandse clubtrainers zijn ontstellend duur. De KNVB kan de hele huishouding betalen met het salaris van Conte.”

“De vraag is ook of het verstandig is om een buitenlander te kiezen, nu meteen de cruciale wedstrijd tegen Noorwegen volgt, op 1 september. Even rustig inwerken is geen optie”, zo weet Vissers, die ook de bekende namen hoort. “De lobby voor Henk ten Cate is altijd sterk. Hij was een paar jaar geleden bijna rond met de KNVB, toen de bond toch Ronald Koeman aanstelde. De vraag is ook: wat heeft die nou gepresteerd de laatste tien jaar, Ten Cate, buiten veel geld verdienen in de zandbak?”

“Louis van Gaal liet doorschemeren dat ze hem kunnen bellen. Zelf zal hij geen initiatief nemen, want dan lijkt het op een sollicitatie”, vervolgt de Oranje-watcher. “Mannen met zijn status solliciteren niet. Het is de vraag of directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma durft te bellen, of hij dat überhaupt wil. Ik kan het hem aanraden, al is het vrijblijvend, voor een goed gesprek onder vier ogen. Van Gaal woont prachtig in Portugal en kent hele goede restaurants in de Algarve. Maar ja: Nico-Jan Hoogma heeft Van Gaal de vorige keer ook niet gebeld.”

Wie gaat het worden?

  • Van Gaal
  • Ten Cate
  • Een andere Nederlander
  • Alsnog een buitenlander
1935+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie