‘Botman krijgt te maken met legendarische coach bij Lille’

Foto: ‘Botman krijgt te maken met legendarische coach bij Lille’

Lille OSC wist afgelopen seizoen de hegemonie van Paris Saint-Germain te doorbreken door de landstitel te pakken in Frankrijk. De succesploeg dreigt echter uit elkaar te vallen en ook coach Christophe Galtier vertrekt. De 54-jarige Galtier gaat aan de slag als trainer van competitiegenoot OGC Nice. 

Na de behaalde landstitel kondigde hij al zijn vertrek aan en nu is bekend dat hij zijn loopbaan voortzet bij Nice, waar hij voor drie jaar heeft getekend. Volgens L’Équipe is er zo’n vijf miljoen euro betaald, een record voor een Ligue 1-trainer. Eigenaar Jim Ratcliff laat weten: “Ik ben zeer verheugd dat we Galtier als coach hebben aan kunnen stellen. Hij is een winnaar en hij wordt erkend als een coach die talenten ontwikkelt. Hij is de sleutel tot ons project. Dit is een enorm belangrijke stap voor ons in onze wens om regelmatig Europees voetbal te spelen.” 

Galtier zelf laat weten: “Het is duidelijk wat de club wil en ik denk daar precies hetzelfde over.” Overigens is ook Sven Botman, gelinkt aan Atalanta Bergamo, mogelijk op weg naar de uitgang bij Lille.

UPDATE 01/07 17.30u

Lille heeft een grote naam in gedachte als opvolger van Galtier. Niemand minder dan Claudio Ranieri heeft de op het oog ondankbare taak de schoenen van zijn voorganger te vullen. Het evenaren van de prestaties van Galtier, die afgelopen seizoen kampioen van Frankrijk werd, lijkt immers een onmogelijke opdracht. Volgens Le Parisien wil de clubleiding vol voor de ervaren Italiaan gaan.

De succesmanager kende in zijn loopbaan vele successen bij onder meer Napoli, Fiorentina, Valencia, Chelsea, Juventus, AS Roma, Internazionale en Leicester City. Hij zit momenteel zonder club nadat deze zomer zijn contract bij Sampdoria afliep. Bij Lille zou hij onder meer Nederlander Sven Botman treffen.

Ranieri goede coach voor Lille?

  • Denk ik zeker
  • Ik twijfel…
72+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie