‘Oranje-selectie compléét op de schop’

Foto: ‘Oranje-selectie compléét op de schop’

Het Algemeen Dagblad voorspelt een groot aantal veranderingen in de selectie van het Nederlands elftal voor het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar, al moet Oranje dat toernooi natuurlijk eerst maar eens zien te bereiken…

De spelersgroep gaat sowieso op de schop, aldus de krant: “Is Patrick van Aanholt wel de ideale linksback? Als 4-3-3 weer de huisstijl wordt waarschijnlijk niet. Maar Wijndal bracht in de ogen van de technische staf dan weer opvallend veel minder dan gehoopt en verwacht. Wat doen ze in Zeist straks met Quincy Promes? Moeten ze met hem het traject naar Qatar nog wel ingaan? Zal Steven Berghuis, als hij straks daadwerkelijk bij Ajax speelt, de stap van wisselspeler naar basiskracht wél zetten? Het 3-5-2-systeem kostte hem de kop, maar zijn invalbeurten waren ook niet vlekkeloos.”

Men vervolgt: “En Wout Weghorst? Is dat nou echt de spits die Nederland straks door de kwalificatiereeks kan helpen? Aanvankelijk genegeerd door Zeist, vervolgens vanuit het niets basisspeler en net zo snel weer uit het elftal verdwenen. Eén aspect heeft Weghorst voor op zijn concurrent Donyell Malen. Als die, zoals De Boer aangeeft en ook zijn club PSV fluistert, werkelijk slechts inhoud zou hebben voor een uurtje volle bak in topduels, dan wordt Oranje op de lange termijn een lastig verhaal.”

Als laatste stelt het AD: “Zolang Donny van de Beek een bijrol vervult bij Manchester United, is ook zijn positie in het Nederlands elftal onzeker. Davy Klaassen was hem voorbij, maar diens EK resulteerde eveneens in een teleurstelling. Zoals ook de jonkies Cody Gakpo en Teun Koopmeiners blijkbaar onvoldoende indruk maakten op de bondscoach om écht in beeld te komen.”

Moet het helemaal anders?

  • Ja
  • Nee
2301+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie