VI: “Er ligt geen enkele basis voor de toekomst”

Foto: VI: “Er ligt geen enkele basis voor de toekomst”

Daags na de EK-blamage tegen Tsjechië (0-2) is de grote vraag of bondscoach Frank de Boer nog een tweede kans krijgt. Volgens weekblad Voetbal International is daar bar weinig aanleiding toe.

Het medium schrijft: “Wat heeft het bondscoachschap van Frank de Boer het Nederlands elftal nou effectief opgeleverd? Nog voor het EK miste Oranje onder zijn leiding al de finale van de Nations League, hoewel De Boer niet verantwoordelijk is voor die hele campagne. Maar in de kwalificatiereeks voor het WK – over anderhalf jaar in Qatar – liep de ploeg ook al averij op met de 4-2 nederlaag tegen Turkije.”

Ook de nieuwe speelstijl is weinig succesvol gebleken. “Het antwoord kan niet anders zijn dan dat het Nederlands elftal onder deze bondscoach niets is opgeschoten. Er ligt geen enkele basis voor de toekomst”, concludeert VI. “Frank de Boer gooide er als bondscoach dus wel de succesformule van Ronald Koeman voor overboord, in de veronderstelling dat het defensief meer zekerheid zou opleveren. Het gevolg was dat alles inderdaad veranderde, maar het spel niet beter werd, defensief al helemaal niet safer en dat de spelers van het Nederlands elftal op vakantie zijn als Tsjechië en Denemarken elkaar zaterdag treffen in de kwartfinale in Bakoe.”

De Boer verdedigde zijn falende tactiek bovendien ook nog. “Binnenkort evalueert hij samen met de KNVB. Als De Boer dan nóg niet zelfkritisch kan zijn en dingen ziet (dominantie) in een systeem (5-3-2) dat effectief (nul schoten op doel tegen Tsjechië) helemaal niets heeft opgeleverd, is het aan de bond om wél de juiste conclusie te trekken”, zo luidt de harde conclusie dan ook.

Eens?

  • Ja
  • Nee
226+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie