‘Oranje-uitschakeling is beter zo, voor iedereen’

Foto: ‘Oranje-uitschakeling is beter zo, voor iedereen’

Vier dagen geleden stelde Willem Vissers nog dat ‘dit Nederland van iedereen kan winnen’, maar gisteravond bleek helaas ook dat we net zo goed van iedereen kunnen verliezen. Ook van een hooguit redelijk Tsjechië (0-2). 

“Vermoedelijk hadden de Tsjechen ook gewonnen zonder die rode kaart, maar in elk geval lag daar de sleutel, rond de 54ste minuut van het duel dat vooral apart was omdat het decor in Boedapest bestond uit een vol stadion met bijna 60 duizend mensen. Malen miste de grootste kans van de wedstrijd voor Oranje, waarop de omschakeling volgde. De Ligt gleed uit, hield de doorbrekende Schick met het lichaam tegen in zijn val, ook door de bal weg te slaan. Rode kaart, oordeelde scheidsrechter Karasev uit Rusland, na consultatie van de VAR”, schrijft Vissers na afloop in De Volkskrant.

“Malen werd gewisseld, Promes ging erin. Nog zo’n onbegrijpelijke wissel. Het was nu zeker dat Oranje nooit meer gevaarlijk zou zijn. Tot die tijd was het spel berekend en uitgemeten. Allemaal ingehouden voetbal. Het gaat elke keer een beetje beter, zeiden de spelers, wat nogal een gewaagde uitspraak is voor wie op een toernooi actief is.”

“Want is dat beetje genoeg om de steeds sterkere tegenstand te weerstaan? Nederland voetbalde volgens de wet van de remmende achterstand. Alleen het begin was bemoedigend, toen Oranje de Tsjechen wegdrukte en de dekselse Dumfries alweer een paar keer van achteren naar voren was gevlogen. Maar ja, ze zijn sterk, de Tsjechen. Ze schaduwden Frenkie de Jong en ze ontworstelden zich aan de druk. Ze zijn gezegend met heerlijke functionele techniek, zonder overbodige rimram. Ze liepen ook meer in de verzengende hitte. Na rust werd Malen één keer gelanceerd door Memphis, en stuitte hij op doelman Vaclik, waar hij gewoon om de keeper had moeten lopen. Even later was het voorbij. Het is beter zo, voor iedereen”, concludeert Vissers daarom ook tot slot.

Maar beter zo

  • Eens
  • Oneens
297+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie