De beste voetbaluitzendingen van deze week: op naar de kwartfinales!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van deze week: op naar de kwartfinales!

Het EK is op volle toeren bezig en de achtste finales zijn in volle gang. Na een dramatisch weekend is Nederland uitgeschakeld en kregen de fans een sobere herinnering dat Oranje nog lang niet het hoogste niveau haalt. De dramatische wedstrijd tegen Tsjechië zorgde voor een directe afstraffing en uitschakeling op het toernooi.



Maandag 28 juni



Op de laatste maandag van juni staat Nederland met een kater op. Daarom proberen we zo snel mogelijk het verslagen gevoel van ons af te schudden en hopen we dat de andere wedstrijden van het toernooi nog wat plezier brengen. Gelukkig brengt de maandag dan ook direct twee mooie affiches met zich mee.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 28 juni hieronder:

17.51 uur op NPO 1: UEFA EK Voetbal: Achtste Finale: Kroatië – Spanje, 20.50 uur op NPO 1: UEFA EK Voetbal: Achtste Finale: Frankrijk – Zwitserland

In de achtste finale is de eerstvolgende wedstrijd om te aanschouwen de kraker tussen Kroatië en Spanje. Waar Spanje na de poulefase nog steeds niet op en top in het toernooi zit, wordt Kroatië met de week eigenlijk alleen maar beter. Uiteindelijk wordt het dan ook een spannende pot, waarbij niet te raden is wie er door zal gaan naar de volgende ronde.



De andere wedstrijd van de avond gaat tussen Frankrijk en Zwitserland, waarbij het uiteraard nog steeds Frankrijk is dat de favoriet is. Wel is Zwitserland weerbaarder gebleken dan vooraf misschien gedacht. Mogelijk kunnen de buren van Frankrijk dan ook voor een verrassende uitslag zorgen. 



Dinsdag 29 juni



Ook de dinsdag brengt weer veel plezier rondom het EK. Net als op de zondagavond met Portugal – België staat er een kraker op de planning. Engeland en Duitsland staan namelijk klaar om tegen elkaar te strijden.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 29 juni hieronder:



17.50 uur op NPO 1: UEFA EK Voetbal: Achtste Finale: Engeland – Duitsland, 20.50 uur op NPO 1: UEFA EK Voetbal: Achtste Finale: Zweden – Oekraïne



Twee grote landen staat klaar voor een grote kraker op de dinsdagavond. Tenminste, de landen waarvan de verwachtingen hoog waren, maar de resultaten nog niet erg denderend zijn. Engeland kwam dankzij een makkelijke poule dan nog wel door naar de volgende ronde, maar Duitsland lag toch bijna al uit het toernooi. Nu zal daadwerkelijk één van de twee grootmachten het toernooi gaan verlaten.



De andere wedstrijd gaat tussen Zweden en Oekraïne. De groepswinnaar van poule E doet het bijzonder goed dit toernooi en stiekem hoopt Zweden de underdog te worden die zich naar de finale knokt. Wel moet dan eerst de nummer drie uit poule C aan de kant gezet worden en dat is natuurlijk Oekraïne. 



Woensdag 30 juni



De laatste dag van juni brengt een rustdag op het EK en dus doen we het rustig aan met voetbalplezier. EK Voetbalpraat is uiteraard weer van de partij, maar daar blijft het niet bij. De LaLiga Top Goals staan namelijk ook voor je klaar, net als een special over Paul Scholes.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 30 juni hieronder:



19.00 uur op ESPN: EK Voetbalpraat, 19.25 uur op Ziggo Sport Voetbal: LaLiga Top Goals, 21.10 uur op Ziggo Sport Voetbal: Premier League 100: Paul Scholes



Donderdag 1 juli



Ook de eerste dag van juli brengt een rustig dagje met zich mee. Het EK heeft weer een rustdag en dus gaan we rustig door met toffe documentaires van ESPN en een leuke special met Youri Mulder over LaLiga. We sluiten de dag af in Engeland waar we kijken naar de Premier League dagen van Robin van Persie.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 1 juli hieronder:



20.30 uur op ESPN: ESPN DOC: Eindsprint zonder beloning, 20.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: Tussen de Palen: Youri Mulder – LaLiga, 21.15 uur op Ziggo Sport Voetbal: De Premier League Days van Robin van Persie




Vrijdag 2 juli 



De week sluiten we met de kwartfinales van het EK af. Toch is er wel nog een obstakel. Wanneer deze tv-tips gepubliceerd worden, is één van de kwartfinales nog niet bekend! Wel weten we dat Italië en België voor de andere kraker van de avond zorgen.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 2 juli hieronder:



17.51 uur op NPO 1: UEFA EK Voetbal: Kwartfinale: Kroatië/Spanje – Frankrijk/Zwitserland, 20.50 uur op NPO 1: UEFA EK Voetbal: Kwartfinale: België – Italië



Gezien de achtste finales van Kroatië tegen Spanje en Frankrijk tegen Zwitserland op de maandagmiddag nog niet gespeeld zijn, is het nog moeilijk te zeggen hoe de kwartfinale eruit komt te zien. Wel is de potentie op krakers erg groot als Frankrijk doorgaat. Dan komt de favoriet van het toernooi uit tegen weer een topteam!



De andere strijd gaat tussen België en Italië; dat staat vast. Dit belooft dan ook weer een flink kraker te worden en daar weet België wel raad mee. Portugal werd immers ook al uitgeschakeld door de Rode Duivels. Vraag is of onze zuiderburen dat nu weer lukt tegen een van de andere favorieten van het EK!

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:41
4+
Chelsea neemt afscheid van Nederlands talent
12:29
27+
Opbloeiende Brobbey benoemt ‘grote droom’
12:17
33+
Jan Smit oordeelt snoeihard over FC Volendam
12:00
34+
Slot verdedigt: Giménez drastisch achteruit na winterstop
11:47
0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
11:45
24+
Sierd de Vos onthult ‘bijzondere’ droomgast
11:30
10+
Dumfries als voorbeeld: “Daar kijk ik wel naar op”
11:15
59+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
89+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
26+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”
10:29
77+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
526+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
500+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
257+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
15+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
440+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
234+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
712+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
65+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
757+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie