Nigel de Jong slacht Oranje: “Waar kijk ik naar?”

Foto: Nigel de Jong slacht Oranje: “Waar kijk ik naar?”

Nigel de Jong was gisteren aanwezig in de studio van zender ITV om de EK-achtste finale tussen het Nederlands elftal en Tsjechië (0-2) van commentaar te voorzien. De voormalige mannetjesputter schrok zich een hoedje van de uitschakeling van Oranje.

Na afloop van het duel analyseerde hij: “Het was een heel zwak optreden van Nederland. Zeker na de rode kaart. Een gebrek aan intensiteit, een gebrek aan agressie, een gebrek aan mentaliteit. Soms zie je dat een team beter gaat spelen met tien man na een rode kaart, maar vandaag leek het zo te moeten zijn. Het was heel zwak wat Oranje liet zien.”

Volgens De Jong handelde bondscoach Frank de Boer verkeerd na de rode kaart van Matthijs de Ligt: “Er was geen geloof. Na de rode kaart was al het geloof weg. Er was geen enkel geloof meer in winst. We misten in deze wedstrijd een echte leider die zou zeggen: jongens, we gaan eruit met een knaller of we gaan vechtend ten onder.”

Op social media circuleert een filmpje van de oud-international tijdens de wedstrijd: “O mijn God, het is een rode kaart. Nee! Waar kijk ik naar?” De voormalige speler van Manchester City: “Het leek erop alsof De Boer de 0-0 zo lang mogelijk wilde verdedigen. We hadden de spelers op het veld staan om van systeem te veranderen, maar we bleven maar met vijf verdedigers spelen. Al heeft Tsjechië het ook zeker verdiend. Zo eerlijk moeten we zijn.”

Dacht jij ook: o mijn god, waar kijk ik naar?

  • Ja
  • Nee
290+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie