Arnautovic: “Dit heeft niets meer met voetbal te maken”

Foto: Arnautovic: “Dit heeft niets meer met voetbal te maken”

Marko Arnautovic leek Oostenrijk gisteren op een verrassende 0-1 voorsprong te zetten tegen Italië, maar het doelpunt van de oud-spits van FC Twente werd afgekeurd wegens buitenspel. Daar is hij behoorlijk verbolgen over…

Na het laatste fluitsignaal vertelde hij namelijk: “Ik weet niet wat ik erover kan zeggen. Als we het geluk een beetje aan onze kant hebben, staan we na negentig minuten op een 0-1 voorsprong en gaan we naar de volgende ronde. Maar het verhaal over de VAR hebben we nu vaak genoeg besproken: je kan tegenwoordig niet meer gelukkig zijn met een doelpunt. Je zit altijd te wachten tot sommige mensen beslissen of het buitenspel is, een overtreding is of een doelpunt. Dit heeft niets meer met voetbal te maken.”

Arnautovic ging verder: “We moeten dit accepteren, maar voor mij persoonlijk is dat extreem moeilijk. Want ik denk niet dat Italië na die 0-1 zou zijn teruggekomen. We weten dat Italië veel kwaliteiten heeft en een sterke tegenstander is, maar we wisten ze goed tegen te houden. We speelden een erg goede wedstrijd, helaas hadden we uiteindelijk geen geluk.”

Volgens de spits heeft Oostenrijk wél een goed toernooi gespeeld: “We hebben een geweldige prestatie geleverd en waren ontzettend dichtbij. We mogen tevreden zijn, maar ik ben dat op dit moment niet. Ik wilde naar de kwartfinale, dat wilde iedereen. Als je de gezichten van alle spelers ziet, weet je dat er niemand blij is dat we nu met vakantie kunnen gaan.”

Heeft hij gelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik dus niet
474+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie