Van Dijk deed Van der Gijp ‘totaal achterlijk’ voorstel: ‘Ik werd echt gek!’

Foto: Van Dijk deed Van der Gijp ‘totaal achterlijk’ voorstel: ‘Ik werd echt gek!’

Virgil van Dijk heeft René van der Gijp vorig jaar zomer een opmerkelijk voorstel gedaan. Vlak nadat de Oranje-captain namens het Nederlands elftal een boycot had uitgesproken over Veronica Inside, wilde hij op tv met Van der Gijp en Johan Derksen in gesprek. Dat onthulde Van der Gijp donderdag in De Oranjezomer.

Van der Gijp gelooft nog altijd niet dat de reden voor de boycot de grap van Derksen was. “Het heeft veel meer te maken met het feit dat de heren niet kunnen omgaan met kritiek, dan het feit dat wij een racistische opmerking gemaakt zouden hebben, of dat we tegen homo’s zijn”, aldus de analist. “Het gaat er niet om dat hij dat grapje gemaakt heeft. Het gaat om het feit dat er hier vaak te kritisch gesproken wordt en dat Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en in mindere mate Van Dijk daar heel erg slecht tegen kunnen. Dat is toch vreemd? Ik bedoel: het is geen Noord-Korea, kom op.”

Vervolgens doet ‘Gijp’ zijn onthulling over het voorstel van Van Dijk. “Het was sowieso een heel vreemde zaak. Wat ik ook zo vreemd vond: wij hadden maandag dat programma gehad en dinsdag werd ik gebeld door iemand van Talpa of ik mee wilde werken aan een programma met daarin Johnny de Mol als presentator, Van Dijk, Johan Derksen en ik… Ik dacht: nu word ik echt gek! En dat was door Van Dijk voorgesteld… Ik zei: ‘En Wilfred dan?’ Dus Johnny de Mol gaat nu een beetje meeliften op de 1,8 miljoen kijkers die wij op die maandag hadden? Waar sloeg dat op? En dan zijn wij opeens geen racisten meer?”

Wilfred Genee legt uit wat de achterliggende gedachte was van Johnny de Mol. “Hij wilde een soort brug slaan. Hij zei dat hij een hele goede band heeft met Van Dijk en hij dacht hij jullie weer bij elkaar kon brengen”, aldus Genee, die Van der Gijp daarmee niet overtuigt. “Ik vond het totaal, maar dan ook totaal achterlijk. Van Dijk, die net de dag daarvoor een boycot had aangekondigd voor ons programma… En dan opeens… Ik wist echt niet wat ik hoorde.”

Achterlijk voorstel?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
785+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie