TRANSFERUURTJE: Extra optie Dumfries, Messi eist ontslag

Foto: TRANSFERUURTJE: Extra optie Dumfries, Messi eist ontslag

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland 


De Nederlandse voetbalwereld is in de ban van de interesse van Ajax in Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis. De 29-jarige aanvaller heeft inmiddels een aanbieding van Ajax ontvangen. Er ligt in Amsterdam een meerjarig contract klaar voor Berghuis, die in Amsterdam eenzelfde rol zal moeten gaan vertolken als Hakim Ziyech dat deed. Voorlopig lijkt de Feyenoord-aanvoerder geen uitsluitsel te geven over zijn sportieve toekomst; de focus ligt nu nog op het EK met Oranje. 

Het sterke spel van Denzel Dumfries leverde hem al de interesse op van grote clubs zoals FC Bayern München, FC Barcelona en Internazionale. Nu lijkt ook Arsenal in dat rijtje aan te sluiten: The Gunners zijn op de hoogte van Dumfries’ vertrekwens bij PSV en willen hem graag overnemen. Voorlopig lijkt de transfersom wel een struikelblok te worden: Arsenal heeft volgens talkSPORT zo’n vijftien miljoen euro over voor Dumfries.

Naast de komst van Berghuis is Ajax ook druk bezig om Kamaldeen Sulemana definitief vast te leggen. De Ghanese aanvaller is op dit moment in Amsterdam voor een gesprek met Ajax en een rondleiding door de faciliteiten, maar dat betekent niet dat er ook een akkoord is. Volgens Deense media zijn de clubs het nog niet eens over de transfersom, die volgens de wandelgangen zo’n 15 miljoen euro gaat bedragen. Ajax moet wel haast maken met het vastleggen van Sulemana: Manchester United blijft zijn situatie met bovengemiddelde interesse volgen. 

Buitenland 


FC Barcelona is er nog altijd van overtuigd dat Lionel Messi zijn aflopende contract ‘gewoon’ verlengt. De Argentijnse aanvaller heeft volgens Don Balon echter een bom gelegd onder die onderhandelingen: de steraanvaller eist het vertrek van de Deense spits Martin Braithwaite. Volgens Messi (en de rest van de voetbalwereld) kan de Deense aanvaller het niveau niet aan, maar ziet Braithwaite ondanks dat geen reden om te vertrekken. Daarom zou Messi geëist hebben dat Braithwaite ontslagen wordt, anders zou Messi zijn krabbel niet willen zetten. 

Kevin Strootman kwam pas in de tweede helft van afgelopen seizoen aan spelen toe. De middenvelder van Olympique Marseille liet zich verhuren aan Genoa (Serie A), maar maakte niet genoeg indruk om de EK-selectie van De Boer te halen. Strootman maakte wel genoeg indruk om de beleidsbepalers van Genoa te overtuigen: de Italianen zijn volgens Tuttosport in onderhandeling over een langer verblijf van Strootman, die ook naar Cagliari kan overstappen.   

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:29
12+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
38+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
210+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
22+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
68+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
19+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
69+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
60+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
37+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
166+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
34+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
108+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:40
9522+
‘Publiekslieveling spotgoedkoop naar Ajax’
15:12
1474+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
1376+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
14:00
122+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
13:56
1197+
Withete Koeman krijgt bericht van UEFA
13:52
1883+
‘Ramp voor Daley Blind: nóóit meer’
13:18
809+
Ajax krijgt nú al slecht Klassieker-nieuws
12:35
670+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie