Wat mag Nederlands elftal tegen Tsjechië verwachten?

Foto: Wat mag Nederlands elftal tegen Tsjechië verwachten?

Het Nederlands elftal moet in de achtste finale van het Europees kampioenschap afrekenen met Tsjechië. De mannen van Frank de Boer kunnen, ondanks dat de Tsjechen niet meer het team hebben dat het Oranje in de zero’s van deze eeuw lastig maakte, hun borst nat maken. Dit ondanks het feit dat Tsjechnië misschien wel hét lot uit de loterij is. 

Zondag om 18:00 uur trappen Nederland en Tsjechië in Budapest af in hun achtste finale van het EK. Volgens De Telegraaf is Tsjechië niet meer de gevreesde opponent van vroeger. “De tijden van Pavel Nedved, Karel Poborsky, Milan Baros, Tomas Rosicky en Jan Koller zijn allang vervlogen bij de Tsjechen. Daarmee wisten ze de toplanden in het verleden ernstig in verlegenheid te brengen. Dat weten we in Nederland van EURO 2004, toen er in een zinderend duel met 3-2 werd verloren. Die pot van de beruchte Robben-wissel, ja.”

Toch zijn er ook nu spelers van naam bij Tsjechië. “Nu kent Tsjechië maar één grote man en dat is er eentje die als voormalig toptalent al jaren écht probeert door te breken in de topcompetities: Patrik Schick (25). Ooit AS Roma en RB Leipzig, nu Bayer Leverkusen. De spits die tot nu toe de meest opzienbarende EK-goal achter zijn naam heeft staan, door vanaf de middenlijn te scoren tegen Schotland. Hij heeft er in totaal drie gemaakt. Middenvelder Tomas Soucek (West Ham United) is de andere speler ’van naam’. Bij die twee steekt de rest van de selectie qua transferwaarde schril af. Tsjechië wordt niet meer gedragen door een kern van Europese topspelers. Maar steken kan het zo nu en dan nog wel, al had ook een nog weinig indrukwekkend Engeland niet veel te vrezen in de groepsfase.”

Het is nu tijd voor volgende horde. “Nederland lijkt na drie zeges in de groepsfase klaar voor horde Tsjechië. Na het ’EK Kansberekeningen’ voor de achtste finales kunnen de bespiegelingen wat betreft de mogelijke tegenstander in de kwartfinale in één zin worden afgedaan. Wint Nederland, dan speelt het tegen de winnaar van Wales-Denemarken.”

Nederland gaat door naar de kwartfinale

  • Ja, twee vingers in neus
  • Ja, maar wel met moeite
  • Ik moet het nog zien
  • Nee, ze vliegen eruit
273+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie