Frankrijk, Duitsland en Portugal door op knotsgekke avond

Foto: Frankrijk, Duitsland en Portugal door op knotsgekke avond

Frankrijk, Duitsland en Portugal hebben zich alle drie in de poule des doods geplaatst voor de laatste zestien van het EK. De strijd tussen de Fransen en Portugezen kon alle kanten op, maar op het eind kon men zich vinden in een puntendeling. De Duitsers kwamen goed weg tegen de verrassende Hongaren. Twee keer werd een achterstand weggewerkt.

Portugal – Frankrijk

Vooraf natuurlijk een prachtig affiche, waar de nodige spanning op stond. Als men er vanuit ging dat Duitsland van Hongarije zou winnen, zou Portugal met een kleine nederlaag alsnog door kunnen. De Fransen hadden met vier punten al een zeker lijkend ticket op zak voor de knock-outfase. Bij de Portugezen startte men zonder Bruno Fernandes die nog niet wist te overtuigen. De ploeg begon wel goed en kreeg na een half uur een discutabele strafschop. Een kadootje dat je zeker aan Cristiano Ronaldo kon laten uitpakken. Op slag van rust ook al een twijfelachtige penalty, dit keer aan de andere kant. Karim Benzema miste niet en scoorde zo voor het eerst in ruim 2000 dagen voor Les Bleus.

De gelijkmaker had de ploeg van Didier Deschamps goed gedaan. Net na rust kwam Paul Pogba met een prachtige steekpass op de proppen en stuurde Benzema weg. Oog in oog met Rui Patricio bleef de spits koel, al werd er snel gevlagd voor buitenspel. De VAR bepaalde echter dat hij op één lijn stond en keurde de treffer goed. Portugal in de problemen, maar weer bood een penalty uitkomst. Jules Koundé maakte ongelukkig hands en weer was het CR7 die raak schoot. Een zeer bijzondere treffer: hiermee werd het fenomeen topscorer aller tijden in het interlandvoetbal met 109 treffers, Daarmee evenaart hij het record van Ali Daei.

Nadat het duidelijk werd dat Hongarije niet van Duitsland ging winnen, deed men het rustiger aan. Met een puntendeling konden ze immers allebei tevreden zijn.

Scoreverloop: (30′) Ronaldo 1-0 (pen.) (45+2′) Benzema 1-1 (pen.) (47′) Benzema 1-2 (60′) Ronaldo 2-2 (pen.) 

Duitsland – Hongarije

Dit treffen was meer dan een voetbalwedstrijd alleen: ook de Hongaarse anti-homowet kreeg alle aandacht. Duitsland maakte met de regenboogaanvoerdersband van Manuel Neuer al een statement, terwijl de UEFA er een stokje voor stak dat de Allianz Arena ook de regenboogkleuren zou aannemen. Tijdens het volkslied van Hongarije kwam een man het veld op met een regenboogvlag. Door de UEFA niet in beeld gebracht, maar wel een zeer duidelijk statement, wat op applaus van het Duitse publiek kon rekenen. Hongarije kwam tegen Frankrijk nog verrassend op voorsprong, om er uiteindelijk een punt aan over te houden. Ook tegen Duitsland begon men brutaal: na een goede voorzet van Roland Sallai liep Ádám Szalai zich goed vrij en kon al vallend inkoppen.

Duitsland uiteraard met meer balbezit, maar het spel oogde stroperig. Pas halverwege de tweede helft viel de gelijkmaker: doelman Peter Gulacsi zat helemaal mis en Kai Havertz kon profiteren door binnen te koppen. Erop en erover zou je denken, maar niet bleek minder waar. Vanuit de aftrap waren het weer de Hongaren die toesloegen! Die keer was het Szalai met de assist op middenvelder Andras Schäfer. Om een enorm fiasco te voorkomen moest Duitsland weer vol aan de bak. Invaller Leon Goretzka zorgde voor heel wat opluchting door de 2-2 hard tegen de touwen te schieten. 

Het was duidelijk dat de Hongaren niet nog een keer op voorsprong zouden komen en dat haalde de angel uit de slotfase. Zo komen de Duitsers goed weg, terwijl het heldhaftige Hongarije eruit ligt.

Scoreverloop: (11′) Szalai 0-1 (66′) Havertz 1-1 (68′) Schäfer 1-2 (84′) Goretzka 2-2

Had Hongarije meer verdiend?

  • Zeker
  • Nee, dat niet
172+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie