“Zou Berghuis groot gelijk geven als hij naar Ajax gaat”

Foto: “Zou Berghuis groot gelijk geven als hij naar Ajax gaat”

Een Rotterdam zal Steven Berghuis zich waarschijnlijk niet meer kunnen vertonen, mocht hij daadwerkelijk de overstap naar Ajax maken. Jan Everse, die zelf die pikante transfer ooit maakte, zou de aanvaller groot gelijk geven mocht hij naar Amsterdam vertrekken.

In het seizoen van 1977/1978 had Everse de transfer gemaakt van Feyenoord en Ajax en keerde terug in De Kuip. “Ik werd voor van alles en nog wat uitgemaakt natuurlijk”, aldus de Rotterdammer tegenover het Algemeen Dagblad. “En ik begreep het ook best, hoor, van die supporters. Het is toch de grote vijand, nietwaar? Maar ik heb me eerlijk gezegd nooit druk gemaakt om die scheldpartijen. ‘Het zal wel’, dacht ik.”

Op de vraag of het gepast is dat Berghuis naar de kampioen verkast, is Everse zeer duidelijk, “Tuurlijk joh, hij moet gewoon gaan. Je moet niet de illusie hebben dat clubliefde nog bestaat in het voetbal. Ja, bij een jongen als Justin Bijlow, opgegroeid in een echte Feyenoord-familie. Van Berghuis, die vijf jaartjes in Rotterdam heeft gespeeld, kun je datzelfde gevoel eenvoudigweg niet verlangen”, meent de 67-jarige Everse. “En bovendien: die Feyenoord-supporters zijn altijd enorm kritisch op Berghuis geweest. Ik zou hem dus groot gelijk geven als hij naar Ajax gaat. Voor hem zou deze transfer in alle opzichten een positieverbetering zijn.”

Zou je Berghuis snappen als hij naar Ajax gaat?

  • Tuurlijk
  • Nee, totaal niet
647+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie