Spanje en Zweden schieten weg Oranje naar halve finale open

Foto: Spanje en Zweden schieten weg Oranje naar halve finale open

Door twee late goals van Robert Lewandowski werd het nog behoorlijk zweten, maar Zweden is erin geslaagd om Polen met 3-2 te verslaan. Doordat Spanje ook won, van Slowakije met 5-0, speelt het Nederlands elftal in de laatste 18 komende zondag tegen Tsjechië. Daarna wacht eventueel de winnaar van Denemarken – Wales, in de kwartfinale.

SPANJE NEEMT REVANCHE

Na twee zwakke wedstrijden tegen Zweden en Polen was er veel kritiek op Spanje, maar vandaag sloeg La Roja snoeihard terug door Slowakije werkelijk af te slachten. Het begon nochtans weinig belovend doordat Alvaro Morata een strafschop miste, maar na een half uur spelen hielp de Slowaakse goalie Martin Dubravka een handje door een bal die recht uit de lucht kwam vallen prompt in zijn eigen doel te slaan: 0-1. Op slag van rust maakte Aymeric Laporte zijn eerste goal als Spanjaard: 0-2. En na rust liep Spanje helemaal weg bij de zwakke Slowaken. Goals van Pablo Sarabia, Ferran Torres en Juraj Kucka (eigen doelpunt) werd het uiteindelijk 0-5, by far de ruimste uitslag op dit EK tot dusver.


ZWEDEN VS LEWANDOWSKI

En daardoor was het voor Nederland dus hopen dat Zweden niet ging verliezen van Polen. Lang leek er geen vuiltje aan de lucht door twee goals van Emil Forsberg, maar een half uur voor tijd bracht wie anders dan Robert Lewandowski de spanning terug met de aansluitingstreffer: op vrijwel onmogelijke wijze prikte de superspits raak. En door in de 84ste minuut ook nog eens de gelijkmaker te scoren, sloeg de paniek niet alleen bij Zweden, maar ook in Nederland toe. Met hangen en wurgen wist Zweden toch stand te houden, en in de blessuretijd zelfs nog te winnen dankzij invaller Victor Claesson: 3-2.

En dus speelt Nederland zoals gezegd zondag tegen Tsjechië, en níét tegen Portugal, wat wel het geval was geweest als Polen had gewonnen vandaag. Mochten de mannen van Frank de Boer van de Tsjechen winnen, volgt daarna de winnaar van Wales – Denemarken, in de kwartfinale. Maar zover is het natuurlijk nog lang niet.

Gaat Oranje nu de halve finale halen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
577+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie