TRANSFERUURTJE: Koeman-nachtmerrie, Slot-teleurstelling

Foto: TRANSFERUURTJE: Koeman-nachtmerrie, Slot-teleurstelling

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Een tijdje geleden konden we lezen dat André Onana vrijwel zeker naar Arsenal zou vertrekken, maar daarna werd het stiller en stiller rond de interesse van de Gunners voor een samenwerking met de keeper. En de Londenaren hebben nog steeds geen bod uitgebracht. Journalist Charles Watts van Goal onthult: “Ik heb er niets over gehoord dat de interesse omgezet is in een officieel bod. Ik heb al langer aangegeven dat Arsenal interesse heeft in Onana, maar de club heeft nog altijd geen bod uitgebracht.” Hij is bang dat Arsenal zich op deze manier de kaas van het brood laat eten: “Ik weet dat er andere clubs interesse in Onana hebben. Clubs uit Frankrijk en Engeland. Arsenal wacht nog steeds, zover ik weet, met het uitbrengen van een bod.” De Gunners wilden aanvankelijk 2 miljoen euro betalen voor hun doelwit, maar toen werd de dopingschorsing van Onana opeens teruggebracht. Vermoedelijk vraagt directeur voetbalzaken Marc Overmars nu wat meer voor de Kat uit Kameroen.

Toen duidelijk werd dat Arne Slot de nieuwe oefenmeester van Feyenoord zou worden, konden we meteen allerlei indianenverhalen lezen over mogelijke transfers. Zouden de Rotterdammers spelers als Myron Boadu, Calvin Stengs en Teun Koopmeiners op gaan pikken? Het antwoord is ‘nee’. Inmiddels weten we in ieder geval zeker dat de traditionele Eredivisie-topclub afscheid gaat nemen van Nicolai Jörgensen, die Slot in een persoonlijk gesprek verteld heeft geen toekomst voor zich te zien in De Kuip. De Telegraaf citeert de coach: “Ik wilde het van hemzelf horen, dus ik heb hem na de testdag bij me geroepen. Toen was hij heel duidelijk. Hij wil graag weg. Daarna was ik ook heel duidelijk. Dan ga ik verder met jongens die graag willen blijven. Dus hij zal de komende tijd apart van de groep trainen.” Feyenoord gaat vermoedelijk geen nieuwe spits halen: “Dat zal de komende weken moeten blijken als we wat verder in de voorbereiding zijn. Qua aantal zitten we best goed in de spelers voor die positie.” 

De Rotterdammers beschikken natuurlijk nog over Róbert Bozeník, Dylan Vente en Naoufal Bannis. Het bovengenoemde dagblad weet: “Wel is Feyenoord nog op zoek naar versterking achterin, nu Lutsharel Geertruida vanwege een knieblessure lange tijd is uitgeschakeld. Het liefst wil Slot nog een rechtercentrale verdediger en een rechtsback toevoegen aan zijn selectie. De financiële mogelijkheden van Feyenoord zijn echter beperkt en de markt moet door het EK nog op gang komen.”

AZ is met Atalanta Bergamo in onderhandeling over een transfer van Teun Koopmeiners naar de Serie A. Dat bevestigt technisch directeur Max Huiberts desgevraagd in gesprek met Voetbal International. Er ligt echter nog géén akkoord op tafel. De Alkmaarders praten dus met Atalanta: “Dat wil niet zeggen dat we er al uit zijn.” Volgens de laatste geruchten hebben de Italianen 15 miljoen euro geboden voor hun doelwit: “Op bedragen ga ik niet in.” Mocht het tot een deal komen, dan is het geen zekerheidje dat AZ een vervanger aantrekt op de transfermarkt: “We hebben Fredrik Midtsjø nog en we hebben de contracten verlengd van Jordy Clasie en Tijjani Reijnders. Daarnaast gaan talentvolle middenvelders uit onze jeugdopleiding in de voorbereiding meedraaien met de A-selectie. We hebben voldoende goede middenvelders.”

Buitenland:

FC Barcelona heeft Eric García, Sergio Agüero (beiden Manchester City) en Memphis Depay (Olympique Lyon) al transfervrij vastgelegd, maar het is natuurlijk véél belangrijker voor de Catalanen dat Lionel Messi zijn handtekening pent onder een nieuw contract. De huidige verbintenis van de Argentijnse superster in het Camp Nou-stadion loopt op 30 juni aanstaande af en volgens El Mundo Deportivo begint men bij Barcelona ietwat in paniek te raken. Nog ongeveer een weekje en Messi is immers officieel geen speler van de Catalanen meer… Voorzitter Joan Laporta heeft de Argentijn wel een aanbieding gedaan, maar volgens het bovengenoemde medium twijfelt Messi nog. Wegens de financiële problemen van Barça (een schuld van meer dan 1 miljard euro) kan hij namelijk lang niet zoveel verdienen als voorheen, en dat maakt een transfer toch wat aantrekkelijker. Toch denkt El Mundo Deportivo dat de kans het grootst is dat Messi uiteindelijk wel bij Barcelona besluit te blijven, maar er is dus wel degelijk een kans dat de nachtmerrie van oefenmeester Ronald Koeman uitkomt…

Wat denk jij?

  • Messi vertrekt bij Barça
  • Messi blijft wel
91+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:09
16+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8455+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1695+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
2748+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
97+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
824+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
17:15
305+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
17:00
5+
LOUIS VAN GAAL IS DE BESTE | SN Voetbalquiz #2
16:30
3323+
’80 miljoen voor Ajax, 68 miljoen voor PSV’
16:18
52+
Nederlander hoopt op stunt tegen Manchester United: ‘Ik kijk ernaar uit’
16:18
433+
‘Frenkie de Jong-transfer na schande’
16:02
432+
Snelle Eredivisie-terugkeer Memphis Depay?
15:46
174+
‘Brobbey 80 miljoen waard na EK’
15:27
90+
‘PSV start nieuwe samenwerking met buitenlandse club’
15:14
120+
Real Madrid-held over penaltystop: ‘Puur geluk’
14:50
119+
Eredivisie-coach met opvallende carrièreswitch: ‘Chauffeur lijkt me leuk’
14:36
24+
Arteta wil veerkracht zien bij Arsenal: ‘Pijn gebruiken als drijfveer voor titel’
14:22
358+
‘Feyenoord ontvangt bod van 20 miljoen voor Hancko’
13:05
25+
‘Clublegende De Rossi gaat door bij AS Roma’
12:25
63+
‘Er is helemaal niks veranderd sinds het winnen van WK’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie