Slot begrijpt Oranje-rol Berghuis: “Niet ideaal”

Foto: Slot begrijpt Oranje-rol Berghuis: “Niet ideaal”

Feyenoord speelt op 22 juli al de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. In de tweede voorronde van de Conference League stuit de club dan op FK Dedic uit Montenegro of KF Drita uit Kosovo, maar Arne Slot voorziet geen organisatorische problemen.

Het is bekend dat Slot dingen wil gaan veranderen, maar stelt hij op de persconferentie: “Het is niet zo dat de wereld op z’n kop wordt gezet. De verhoudingen wat betreft drukzetten worden iets anders. Ik heb Feyenoord vorig seizoen vaak genoeg dominant zien voetballen. Spelers moeten herkennen wat tijdens die duels goed ging. Hopelijk worden we dan stabieler.”

Slot benadrukt tevens dat ‘het grootste deel van de selectie’ intact bleef. “We hoeven niet veel te vervangen en de spelers zien elkaar niet voor het eerst. Het is geen hogere wiskunde. Spelers moeten hun taken constant en op een hoog tempo uitvoeren. Die taken zijn niet nieuw, nu moet het ook constant op het hoogste tempo gebeuren. Daarin zit het verschil tussen de absolute top en wat eronder zit en daar zit ook de grootste uitdaging voor mij.”

De toekomst van Steven Berghuis is nog onzeker. Over diens vooralsnog teleurstellende EK (geen speeltijd) stelt Slot: “Als trainer van Feyenoord kan ik alleen maar zeggen dat het jammer is als een speler van ons weinig speelt, maar dat vind ik ook van Orkun Kökcü en Róbert Bozeník. Ik vind wel dat er in het geval van Steven een verklaarbare reden is. Het systeem dat het Nederlands elftal nu hanteert is voor hem niet ideaal. Hij heeft een goed seizoen gedraaid en speelde in zijn laatste duels bij Oranje ook goed. Nu is hij het slachtoffer van de systeemverandering.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
126+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie