De beste voetbaluitzendingen van deze week: beslissing op het EK 2021!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van deze week: beslissing op het EK 2021!

Het EK is op volle toeren bezig en de laatste speelronde van de poulefase is van start gegaan. Zondagavond stonden twee wedstrijden op de planning en deze week dendert het voetbalplezier gewoon keihard door. Welkom bij de beste voetbaluitzendingen van deze week.


Maandag 21 juni



De voorlaatste maandag van juni is alweer aangebroken en belooft een dag te worden waarop het juichpak weer uit de kast wordt getrokken. Het Nederlands elftal speelt namelijk de laatste poulewedstrijd op de maandagavond. Toch is dat niet de enige wedstrijd van de dag.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 21 juni hieronder:


17.50 uur op NPO 1: UEFA EK Voetbal: Noord-Macedonië – Nederland, 17.50 uur op NPO 2: UEFA EK Voetbal: Oekraïne – Oostenrijk, 20.45 uur op NPO 3: UEFA EK Voetbal: Finland – België, 20.50 uur op NPO 1: UEFA EK Voetbal: Rusland – Denemarken


Het Nederlands elftal is eigenlijk al geplaatst voor de volgende ronde en is eerste in de poule geworden. Toch betekent dat niet dat er niet volle bak gespeeld hoeft te worden. Zo valt er nog een flinke duit te verdienen als Nederland gewoon van Noord-Macedonië wint. Aan de andere kant is dit de ideale kans om te experimenteren met de opstelling en formatie waarbij jonge talenten op kunnen staan.



Ook spelen Oekraïne en Oostenrijk tegen elkaar. Dit belooft tevens een bijzonder spannende pot te worden, want beide teams staan op evenveel punten. Winst betekent voor beide ploegen automatische plaatsing voor de volgende ronde. Oekraïne is overigens ook met een gelijkspel tevreden, waarna ook Oostenrijk grote kans heeft om door te gaan naar de volgende ronde. Met vier punten op de derde plek lijkt de kans dan namelijk vrij groot dat Oostenrijk doorgaat.


Ook de wedstrijden uit poule B staan op de planning voor de maandagavond. Dan speelt Finland bijvoorbeeld tegen België. De Belgen zijn in principe tevreden met gelijkspel, terwijl Finland er juist op gebrand is om te winnen. Als dat namelijk gebeurt, wordt Finland eerste in de poule (mits Rusland niet wint).



Rusland speelt zelf ook op de maandagavond, waarbij Denemarken de tegenstander is. De Denen hebben nog niets gewonnen dit EK, maar daar is wel begrip voor. Na de eerste wedstrijd, waarin Eriksen inzakte, heeft het team een flinke klap te verduren gekregen. Winst is de enige manier om nog kans te hebben op de derde plek (en mogelijke plaatsing voor de volgende ronde).




Dinsdag 22 juni



Na een drukke maandag met vier wedstrijden doen we het op de dinsdag wat rustiger aan. Er staan slechts twee toffe wedstrijden op de planning. Poule D komt namelijk in actie op de dinsdag en ook daar is er veel om voor te spelen. Letterlijk iedere ploeg daar kan zich nog plaatsen voor de volgende ronde.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 22 juni hieronder:


20.45 uur op NPO 3: UEFA EK Voetbal: Kroatië – Schotland, 20.50 uur op NPO 1: UEFA EK Voetbal: Tsjechië – Engeland


Waar Tsjechië en Engeland al vrijwel zeker zijn van de volgende ronde en aan een gelijkspel genoeg hebben, geldt dat niet voor de wedstrijd tussen Kroatië en Schotland. Beide ploegen staan slechts op één punt, maar bij winst van één van de twee landen kan het winnende land bij de beste nummers drie belanden.



Een gelijkspel bij Kroatië – Schotland mag dan ook niet vallen. Als dat gebeurt, liggen beide ploegen er beide uit omdat ze op twee punten stranden. Engeland zal overigens ook geen genoegen nemen met een gelijkspel, want dan komt het team uit op de tweede plek en wordt het nog een moeilijke pot in de volgende ronde.




Woensdag 23 juni



Ook op de woensdag is het weer een drukke dag, want met vier wedstrijden wordt de poulefase van het EK afgesloten. Poule E en F sluiten de ronde af, waarna direct duidelijk wordt wie de tegenstander wordt van het Nederlands elftal. Dat kan namelijk maar zo iemand uit de poule des doods worden.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 23 juni hieronder:


17.50 uur op NPO 1: UEFA EK Voetbal: Zweden – Polen of Slowakije – Spanje, 17.50 uur op NPO 2: UEFA EK Voetbal: Slowakije – Spanje of Zweden – Polen, 20.45 uur op NPO 3: UEFA EK Voetbal: Portugal – Frankrijk of Duitsland – Hongarije. 20.50 uur op NPO 1: UEFA EK Voetbal: Duitsland – Hongarije of Portugal – Frankrijk


Voor het zover is moet er eerst nog gespeeld worden. In poule E staat het er bijzonder voor, want met vier punten gaat Zweden daar aan kop. Slowakije staat op de tweede plek met drie punten, waarna Spanje de derde plek in handen heeft met slechts 2 punten. Polen staat met één punt laatste.



Als Polen van Zweden weet te winnen en Spanje er ook met winst vandoor gaat tegen Slowakije komt Polen alleen wel nog met hakken over de sloot naar de volgende ronde. Polen wordt dan immers tweede. Spanje wordt bij winst namelijk alsnog groepswinnaar, waarna Zweden met vier punten mogelijk ook nog gewoon doorgaat naar de achtste finale. 



Ook in de poule des doods gaat het nog spannend worden. Met drie punten voor zowel Duitsland als Portugal wordt het nog spannend om te zien wie de tweede en derde plek gaat bekleden. Op papier heeft Duitsland de gemakkelijkere tegenstander, maar dat wil nog niets zeggen natuurlijk. Frankrijk had immers flink wat moeite om gelijk te spelen tegen de Hongaren.

Frankrijk komt nu alleen uit tegen Portugal. De Portugezen zullen er op gebrand zijn om te winnen en zo zes punten binnen te slepen. Voor Frankrijk geldt precies hetzelfde, want zonder winst staat het land slechts op vier punten en kan het ook nog derde worden. Vraag is alleen of de poule des doods onverwachts toch slechts twee ploegen naar de eindrondes meeneemt, want het ziet er naar uit dat vier punten pas echt voor veiligheid zorgt en dat is voor Portugal nog moeilijk om te halen gezien Frankrijk de tegenstander wordt. 




Donderdag 24 juni



Op de donderdag is de rustperiode aangebroken. Het is tijd voor de gekwalificeerden om zich voor te bereiden op de achtste finales en die trappen dit weekend dan ook af. Daarom staan voor de donderdagavond een paar docu’s op de planning en gaat EK Voetbalpraat ook weer verder.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 24 juni hieronder:


20.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: De Zolder van El Sierd, 21.00 uur op ESPN: ESPN DOC: Alles, 21.00 uur op ESPN 3: EK Voetbalpraat


Vrijdag 25 juni 



De week sluiten we op rustige wijze. Zo wordt Dick Lukkien in het zonnetje gezet, is de Copa America te zien met een wedstrijd en wordt er nog een documentaire over Heracles uitgezonden. Het is de stilte voor de storm die we de achtste finales noemen!



Een greep uit de leukste uitzendingen van 25 juni hieronder:


17.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: Copa América 2021: Brazilië – Colombia, 18.00 uur op ESPN 3: Aan de hand van Dick Lukkien, 21.00 uur op ESPN: ESPN DOC: De spitsen van Heracles

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
75+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
36+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
24+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
11+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
246+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
97+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
160+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
63+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
86+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
464+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
196+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
295+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
852+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
168+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8621+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1964+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3286+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
602+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
974+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie