Xhaka: “Mensen proberen dit team kapot te maken”

Foto: Xhaka: “Mensen proberen dit team kapot te maken”

Naar aanleiding van het gelijke spel tegen Wales (1-1) en de nederlaag tegen Italië (3-0) kreeg Zwitserland in eigen land behoorlijk veel kritiek. Gisteren rekende de ploeg echter af met Turkije (3-1), waardoor de Zwitsers vermoedelijk een van de beste nummers drie zullen worden.

Na afloop van het duel van gisteren in Sint-Petersburg haalde Granit Xhaka zijn gram: “De druk op ons was enorm. Terecht of onterecht, het maakt nu niets meer uit. Maar we hadden vooral gister een goed gesprek in de spelersraad. We zijn heel open naar elkaar en hebben het gehad over wat ons de laatste jaren zo sterk maakte. En dat is dat we een eenheid zijn. Helaas was dat tegen Italië niet te zien, maar vandaag hebben we bewezen dat we iets kunnen bereiken als we samenwerken.”

De middenvelder van Arsenal erkende dat het resultaat tegen Italië een wake-upcall was: “In de elf jaar dat ik erbij zit hebben we nooit zo verloren.” Maar de kritiek was té hevig: “We zijn bekritiseerd om dingen die niet belangrijk zijn. Als mensen van buitenaf denken ze overal commentaar op moeten hebben, prima. Maar ik kan jullie één ding garanderen: dit team valt daardoor niet uit elkaar. We laten ons niet beïnvloeden door wat er buiten dit team gebeurt.”

Volgens Xhaka is de sfeer binnen de spelersgroep uitstekend: “We hebben nooit problemen gehad met elkaar. De sfeer in de ploeg is geweldig. Mensen proberen dit team kapot te maken door veel over ons te praten en te schrijven. Maar zoals ik al zei: dit team is niet kapot te maken.”

Terechte uithaal?

  • Ja
  • Nee
51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie