‘Definitieve wijziging in Oranje-opstelling’

Foto: ‘Definitieve wijziging in Oranje-opstelling’

Het Nederlands elftal speelt vandaag tegen Noord-Macedonië met Ryan Gravenberch in plaats van Marten de Roon en Donyell Malen op de plek van Wout Weghorst. De Telegraaf denkt dat de spits vervangen wordt op verzoek van Memphis Depay…

De krant citeert bondscoach Frank de Boer over de communicatie tussen hemzelf en zijn spelers: “Ik had in mijn hoofd wie ik wil laten starten. Natuurlijk hadden de spelers ook wel een idee hoe zij het willen invullen en vanzelfsprekend praat ik met ze, maar ik ben niet van mijn idee afgeweken. Van mijn gevoel zal ik niet vaak afwijken. Soms buig ik een beetje mee, want ik sta niet op het veld. Zij moeten het uitvoeren. Als spelers met een goed idee komen, zal ik er zeker over nadenken. Maar uiteindelijk bepaal ik of iets een goed idee is of niet. Ik heb mijn filosofie en normaal gesproken doen we het op die manier.”

De Telegraaf concludeert: “In dat geval lijkt De Boer dus zelf overstag te zijn gegaan met zijn pikante keuze voor Malen boven Weghorst. In elk geval krijgt het niemendalletje van groepswinnaar Nederland tegen het al uitgeschakelde Noord-Macedonië op deze manier toch een bijzonder zware lading. Ook met het oog op de achtste finales en een eventueel vervolg. Want zeker tegen sterkere landen – en met het door De Boer gekozen 5-3-2-systeem – biedt een bezetting van de tweemansaanval met Depay en Malen het Nederlands elftal veel meer wapens.”

Excelleren Memphis en Malen tegen Noord-Macedonië, dan is de kans dus aanwezig dat Weghorst zijn basisplek kwijt is. De PSV-spits kan zich op maandag definitief in de opstelling voetballen.

Voortaan met Malen?

  • Doen
  • Niet doen
658+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie