Ajax had Luka Modric bijna binnen: ‘Hij wilde echt’

Foto: Ajax had Luka Modric bijna binnen: ‘Hij wilde echt’

Er hebben veel grote spelers bij Ajax gespeeld, maar het hadden er natuurlijk altijd nog veel meer kunnen zijn. Luka Modric bijvoorbeeld was ooit dicht bij een transfer naar Amsterdam.

In 2007 deed Ajax naar verluidt een bod op de toenmalige ster van Dinamo Zagreb. Geruchten gingen over bijna 20 miljoen euro (!) als transfersom. “Ik kan me niet herinneren dat we ooit dicht bij die transfer zijn geweest”, reageert Martin van Geel, destijds directeur bij Ajax, in gesprek met de NOS. “Verder heb ik er niets over te zeggen.”

Toenmalig coach Henk ten Cate lijkt wel beter te weten. “Er speelden andere machten daar.. Ik denk dat anderen bepaalden waar Modric naartoe ging. En dat had met geld te maken, honderd procent.” De landelijke omroep schrijft daar verder zelf over: “Jaren later wordt in de Kroatische rechtbank duidelijk aan wat voor belangen gedacht moet worden. Zdravko Mamic, van 2003 tot 2016 voorzitter van Dinamo Zagreb en ook een periode preses van de Kroatische voetbalbond, staat terecht voor fraude. Hij zou zichzelf verrijkt hebben bij de transfers van spelers naar het buitenland. De belangrijkste klapper maakte hij met die van goudhaantje Modric. Niet naar Ajax, maar naar Tottenham Hotspur. Ook Modric moet zich melden in de rechtbank. Onder ede bevestigt hij dat er inderdaad een persoonlijk contract bestond tussen hem en Mamic.”

Ten Cate besluit: “Modric heeft alle verwachtingen waargemaakt, maar dan ook alles. Dat enorme talent dat wij toen al in hem zagen. En hij wilde ook graag naar Ajax.”

Zou het voor Modric beter zijn geweest als hij destijds naar Ajax was gegaan?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
274+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie