Janmaat spreekt klare taal over eigen toekomst

Foto: Janmaat spreekt klare taal over eigen toekomst

Daryl Janmaat is vooralsnog niet van plan om zijn voetbalcarrière te beëindigen. Door blessureleed heeft de verdediger de laatste jaren amper gespeeld, maar ook in combinatie met de degradatie van ADO Den Haag is dat voor hem geen aanleiding om de handdoek in de ring te gooien.

Bij Watford liep Janmaat een opmerkelijke blessure op. “Ik had een bacterie in mijn knie”, legt hij uit aan Voetbal International. “Het ging eigenlijk heel goed, ik speelde alles, toen ik een injectie kreeg. Een onschuldige, voor onderhoud aan mijn kraakbeen. Maar door die naald kwam er een bacterie in mijn knie. Daar kreeg ik heel veel last van. Een week na de injectie moest ik al onder het mes, om die knie schoon te laten maken.”

Dat bleek niet voldoende, waardoor hij ook in Nederland operaties moest ondergaan. “Zonder die blessure had ik nu niet bij ADO gespeeld, maar inmiddels voel ik me echt goed”, stelt Janmaat. Ondanks de ‘chaos’ van ADO wil hij blijven voetballen. “Ik wil graag nog dat veld op, ik vind voetballen té leuk om nu al te stoppen. Ik wil met ADO goede dingen doen, het is toch mijn club. We zijn helaas gedegradeerd, maar voor mij is het een enorme uitdaging om de club omhoog te helpen.”

Een transfer voor Janmaat is dus geen optie. “Ik ben teruggekeerd omdat mijn gezin graag terug wilde, mijn kinderen gaan nu hier naar school en hebben het naar hun zin. Dus om ze nu weer mee te nemen, dat zie ik niet echt zitten. De motivatie is er nog, anders was ik wel gestopt.”

Een wijs besluit?

  • Ja
  • Nee
279+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie