TRANSFERUURTJE: PSV heeft beet, Messi twijfelt

Foto: TRANSFERUURTJE: PSV heeft beet, Messi twijfelt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Na Joël Drommel, André Ramalho en Phillipp Mwene gaat PSV voor de vierde keer toeslaan op de transfermarkt. Ditmaal gaat de club Marco van Ginkel officieel contracteren. Het Eindhovens Dagblad bericht: “Marco van Ginkel keert opnieuw terug bij PSV. De 28-jarige routinier is rond met de Eindhovense club en sluit later deze maand voor de vijfde keer in zijn loopbaan aan bij de A-selectie. IJs en weder dienende is hij volgende week vrijdag present bij de eerste training voor het nieuwe seizoen.”

Maxi Romero gaat PSV juist verlaten. Dat weet clubwatcher Rik Elfrink vrijdagochtend te melden. “Maxi Romero kan dit seizoen in Italië een doorstart proberen te maken, bij Udinese. Een nieuwe omgeving, die hem de voorspoed moet geven die er in Eindhoven nooit lang in bleek te zitten. De 22-jarige Argentijn wordt normaal gesproken snel verhuurd door PSV”, zo klinkt het op de website van het ED.

FC Groningen maakt serieus werk van de komst van Marin Sverko. De 23-jarige linkspoot komt zo goed als zeker over van 1. FC Saarbrücken. Alleen de laatste plooien moeten nog worden gladgestreken. Dat weet Voetbal International te melden. “Sverko is een speler die op de linkerflank meerdere rollen kan vervullen”, schrijft VI. “Hij bezit zowel de Duitse als Kroatische nationaliteit en speelde voor dat laatste land in diverse vertegenwoordigende jeugdelftallen. In het voorjaar was hij actief op het EK Onder-21, waarop Kroatië in de groepsfase strandde. Bij Saarbrücken, dat uitkomt in de Duitse derde divisie, was hij afgelopen seizoen basiskracht.”

[b]Buitenland:[/b]

FC Barcelona blijft vertrouwen houden dat Lionel Messi binnenkort voor twee jaar zal bijtekenen, liefst nog voor zijn huidige overeenkomst verstrijkt. Maar in het kamp van de Argentijn lijkt men dat optimisme niet meteen te delen. Volgens Mundo Deportivo wijst zijn entourage er nogmaals op dat het sportieve project van Barça het belangrijkste criterium is voor een contractverlenging. En op dat vlak is er voor Messi voorlopig nog te weinig gebeurd. Barça haalde wel Eric Garcia en Sergio Agüero aan boord, maar greep ook naast Georginio Wijnaldum. Bovendien zou de aanvaller geen angst hebben om zijn contract te laten verstrijken en op 1 juli officieel zonder club te zitten. Barça lijkt de komende dagen dus nog een tandje bij te moeten steken als ze hun grootste ster niet willen verliezen.

Sergio Ramos lijkt deze zomer te vertrekken uit de Spaanse Primera División. De 35-jarige verdediger heeft zijn vertrek bij Real Madrid aangekondigd en Sevilla zou zijn afgehaakt, waardoor nu een Franse bestemming lonkt. Ramos ontkende donderdag op de persconferentie al te hebben nagedacht over een volgende club. Paris Saint-Germain wil niettemin razendsnel doorpakken met de Spaanse verdediger. AS heeft vernomen dat de Parijzenaar hebben geïnformeerd of hij het ziet zitten om in de Franse Ligue 1 te spelen. Op dit moment zou het aanbod van PSG tot de beste opties behoren voor Ramos.

Messi…

  • Moet blijven
  • Moet vertrekken
189+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:21
2+
City accepteert CL-uitschakeling: ‘Cruijff zei ooit…’
07:50
2183+
Geflopte Ajacied na dramatisch duel uit selectie gezet
07:30
1520+
‘Feyenoord-assistent Hulshoff verlaat Feyenoord voor hoofdtrainerschap’
07:10
717+
‘ManCity wil Premier League-ster als vervanger De Bruyne’
23:45
29+
Sluw Real Madrid onttroont beter Man City na strafschoppen
23:17
317+
Van der Gijp velt vernietigend oordeel over Frenkie de Jong
22:50
48+
Bayern houdt hoop op prijs en haalt halve finale CL ten koste van Arsenal
22:23
114+
Feyenoord-revelatie voelde geen extra druk bij ‘leuke test’
21:56
164+
Scoutende Janssen verrast: ‘We kijken zelfs op dat niveau’
21:40
2734+
‘Erling Haaland maakt transfer van 175 miljoen’
21:19
217+
‘Ajax gaat op Spaanse toer: transferstrijd met Real Madrid’
20:54
118+
“Wij wonnen veel prijzen, maar dit Feyenoord is voetballend nóg beter”
20:29
261+
Tadic heeft slecht nieuws voor Ajax- en Twente-fans: “Dit zijn de beste”
20:03
26+
Dit zijn de opstellingen van de twee Champions League-krakers woensdagavond
19:39
117+
Hazard doet boekje open: “Vroeg aan ploeggenoten mij de bal niet te geven”
19:16
70+
Van Mosselveld nieuwe algemeen directeur van FC Groningen
19:00
474+
Joey Veerman naar Real Madrid | Stalen Snor #54
18:49
8379+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:30
3195+
’80 miljoen voor Ajax, 68 miljoen voor PSV’
18:24
1217+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie